Skip to main content
V Posavju 21.1° C Torek, 3. avgust 2021
10.08.2020
11:53
Splošna bolnišnica Brežice
Foto: arhiv ePosavje
Splošna bolnišnica Brežice je s 1. julijem v okviru bolnišničnega informacijskega sistema uvedla elektronsko poslovanje v specialističnih ambulantah.

Postopno uvajanje brezpapirnega poslovanja

BREŽICE V Splošni bolnišnici Brežice prav tako postopoma uvajajo brezpapirno poslovanje oziroma pošiljanje ambulantnih izvidov pacientom v elektronski obliki preko aplikacije doZdravnika.si.

Izvidi v e-obliki

"Vsi pacienti, ki prihajate k nam na specialistične ambulantne preglede in diagnostiko, imate možnost prejemanja izvidov v e-obliki. Vabimo vas, da se na sprejemnem pultu v Urgentnem centru registrirate v aplikacijo doZdravnika.si. Registracija je brezplačna. Hkrati vas obveščamo, da je izvid, ki si ga po želji natisnete sami, kakor tudi tisti, ki ga natisnemo v bolnišnici, s strani zdravnika, pri katerem ste pregled opravili, od 1. julija 2020 dalje podpisan elektronsko," pravijo v sporočilu.

Digitalni podpis je enakovreden lastnemu podpisu

Tako se namesto ročnega podpisa in žiga novem pod imenom in priimkom zdravnika elektronsko izpišejo tri vrstice. Prva s podpisnikom z imenom in priimkom zdravnika, v drugi vrstici je zapisano "Izdajatelj: SIGEN-CA", v tretji vrstici pa datum in ura podpisanega izvida. Izvidov tako več ne podpisujejo ročno, saj je digitalni podpis enakovreden lastnemu podpisu.

brežice
splošna bolnišnica brežice

Pridružite se nam