Skip to main content
Petek, 22. september 2023
12.11.2021
21:54
Splošna bolnišnica Brežice
Foto: arhiv ePosavje
V Splošni bolnišnici Brežice so zaradi velike nevarnosti vnosa virusa SARS-CoV-2 v njihovo ustanovo odredili začasen ukrep in omejili obiske. Ob tem so sporočili nekaj dodatnih informacij.

Omejitev obiskov v Splošni bolnišnici Brežice

BREŽICE Po novem so obiski v Splošni bolnišnici Brežice možni le pri hospitaliziranih bolnikih, ki se zdravijo v bolnišnici več kot 7 dni. "Pri ostalih bolnikih obiski niso možni," so zapisali v sporočilu. In nadaljujejo, "da so obiski bolnikov na oddelkih le ob sredah od 14.30 do 15. 30 ure. K enemu bolniku gre lahko v enem dnevu na obisk le ena oseba. Obisk je omejen na 15 minut, Vhod za obiskovalce ostaja izključno skozi objekt,"

PCT pogoj

V bolnišnico ni dovoljeno prinašati hrane in drugih prigrizkov, obvezno je razkuževanje rok in uporaba maske, ki si jo mora obiskovalec zagotoviti sam in si jo nadeti že pred samim vstopom v bolnišnico. Obisk bodo omogočili obiskovalcem, ki izpolnjujejo PCT pogoj. "Obiskovalcem se zmeri telesna temperatura in opravi epidemiološka triaža. V kolikor kljub izpolnjevanju PCT pogoja obiskovalec kaže sum na obolelost s covid-19, se možnost obiska zavrne," dodajajo. Obiski svojcev iz pietetnih razlogov so možni v skladu z individualnim dogovorom z vodstvom oddelka oziroma zdravnikom, ki pacienta zdravi.

(bš, eP)

splošna bolnišnica brežice
brežice
covid19
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja