Skip to main content
V Posavju 21.6° C Sreda, 10. avgust 2022
15.03.2020
09:46
Splošna bolnišnica Brežice
Foto: arhiv ePosavje
V Splošni bolnišnici Brežice bodo od 16. marca naprej prenehali z izvajanjem vseh specialističnih ambulant, naročenega operativnega programa in delovanjem ginekološkega dispanzerja.

S sumom na okužbo ne vstopajte v prostore urgentnega centra!

V brežiški bolnišnici nova pravila vstopa

BREŽICE Urgentni center Brežice je ena izmed 16 vstopnih točk v Sloveniji, kjer pacientom s sumom na okužbo s koronavirusom odvzemajo vzorce. Odvzem vzorcev poteka po predpisanem protokolu v dveh zabojnikih pred Urgentnim centrom za organizacijo ekip skrbi Zdravstveni dom Brežice. PACIENTI S SUMOM NA OKUŽBO NE VSTOPAJO V PROSTORE URGENTNEGA CENTRA.

Kontroliran vstop v Urgentni center

Tako je zdaj vstop v Urgentni center Brežice kontroliran, za kontrolo vstopajočih je dopoldne zadolžena diplomirana medicinska sestra, popoldne pa triažna sestra. Od ponedeljka naprej bo kontrolo izvajala triažna sestra. Ob tem je vhod v urgentni center zaklenjen, za vstop je potrebno pozvoniti na zvonec, ki je nameščen pred notranjimi vhodnimi vrati v objekt.

V Splošni bolnišnici Brežice spremenjena organizacija dela

Prekinitev dela v ambulantah in operativni dejavnosti do 27. marca

V Splošni bolnišnici Brežice bodo od 16. marca naprej prenehali z izvajanjem vseh specialističnih ambulant, naročenega operativnega programa in delovanjem ginekološkega dispanzerja. V bolnišnici bodo izvajali urgentno službo (internistično prvo pomoč in kirurško prvo pomoč, ginekološko urgenco ter program za hospitalizirane paciente. Ob tem je prekinitev dela v ambulantah in operativni dejavnosti določena od 16. do 27. marca, glede na epidemiološko situacijo pa bodo naslednje ukrepe za naprej določili v tednu od 23. do 27. marca.

Ginekološka in okulistična ambulanta

Ginekološka ambulanta za nosečnice in nujne ginekološke  primere dela vsak delavnik od 8. do 15. ure, okulistična ambulanta dela vsako sredo od 11. do 14. ure. Od 16. do 27. marca v bolnišnici velja prepoved prisotnosti očetov in drugih spremljevalcev na porodu, prav tako zunanji obiskovalci ne morejo vstopati v bolnišnično menzo.

Posebni ukrepi za zaposlene

V bolnišnici so vzpostavili tudi posebne ukrepe za zaposlene. Tako velja prepoved potovanj v tujino (ta sicer ne velja za zaposlene, ki prihajajo na delo iz Hrvaške). Zaposleni, ki so se v tem tednu vrnili iz potovanja v tujini, pa morajo biti v domači, 14-dnevni samoizolaciji.

(bš)

koronavirus
brežice
splošna bolnišnica brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja