Skip to main content
V Posavju 25.7° C Torek, 16. avgust 2022
01.12.2020
09:19
Splošna bolnišnica Novo mesto
Foto: arhiv Splošne bolnišnice Novo mesto
V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo v torek, 1. decembra, hospitaliziranih 89 COVID bolnikov, od tega 12 na intenzivnem oddelku.

1. decembra hospitaliziranih 89 COVID bolnikov

Od tega 12 na intenzivnem oddelku

KRŠKO V Splošni bolnišnici Novo mesto so imeli 17. novembra v obravnavi 109 COVID bolnikov, od tega 16 na intezivnem oddelku. Pred tednom dni je bilo pri njih v oskrbi 99 bolnikov s COVID-19, 17 v intenzivnem oddelku, 1. decembra pa so številke padle na 89 COVID bolnikov, od tega 12 na intenzivnem oddelku.

Testiranja s hitrimi antigenskimi testi

"Po novem pri vseh bolnikih, ki jih sprejmemo v bolnišnico"

Kot pravijo v bolnišnici, testiranje zaposlenih s hitrimi antigenskimi testi izvajajo glede na pojavnost infekta v posameznem kolektivu in ga ponavljajo na 4 do 7 dni, v obdobju najmanj 14 dni po zadnji ugotovljeni okužbi.

S hitrimi testi prejšnji teden opravili 270 testov, odkrili 12 pozitivnih

"Tako smo že v preteklem tednu opravili 270 testov, od katerih je bilo 12 testov pozitivnih. Testiranje pa bomo po novem izvajali tudi pri vseh bolnikih, ki jih sprejmemo v bolnišnico," dodajajo.

"Sicer je še prehitro, da bi govorili o spremembi krivulje."

"Število obolelih v bolnišnici se rahlo umirja, kar nam daje upanje"

In kako ocenjujejo trenutni potek gibanja epidemije v teh krajih? "Sicer je še prehitro, da bi govorili o spremembi krivulje, a vendar opažamo, da se je število obolelih, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje v naši bolnišnici rahlo umirja. To nam daje upanje, da bomo trend vendarle začeli obračati in da bodo prihajajoči prazniki minili v malo manj zaostrenih pogojih," še pišejo v sporočilu.

"Skušajmo zdržati in upoštevati ukrepe tudi zato, da mladim čim prej omogočimo, da se vrnejo v šole"

Ob tem "smo ponosni tudi na naše najmlajše, otroke, ki nam z majhnimi gestami, pismi spodbude, ilustracijami in pesmicami kažejo, da po svojih najboljših močeh prispevajo k skupnemu dobremu in da razumejo, da so napori, s katerimi se soočamo, resnično nekaj, kar od nas terja veliko energije, razumevanja in solidarnosti. Zavedamo se, da mlajše generacije plačujejo svojo ceno, saj so prikrajšane za običajno obiskovanje šole, športne dejavnosti, druženje z vrstniki. Ne samo bolniške postelje, skušajmo zdržati in upoštevati ukrepe tudi zato, da mladim čim prej omogočimo, da se vrnejo v šole in v življenje s čim manj ovirami. Marsikomu bo to največje darilo!"

(bš)

koronavirus

Pridružite se nam