Skip to main content
Ponedeljek, 29. maj 2023
22.12.2020
19:28
Splošna bolnišnica Novo mesto
Foto: arhiv Splošne bolnišnice Novo mesto
V Splošni bolnišnici Novo mesto so imeli v torek hospitalizirana 102 COVID bolnika, od tega 19 na intenzivnem oddelku.

"Sedaj se zgodi, ko moramo paciente iz naše regije premeščati drugam"

KRŠKO Če so imeli v začetku drugega vala hospitalizirane paciente pretežno iz drugih regij, se sedaj zgodi, da morajo tudi paciente iz regije premeščati drugam. "Zaradi velikega povpraševanja po posteljah lahko pride tudi do situacije, ko zaradi polne zasedenosti nimamo več prostih kapacitet, da bi lahko sprejeli vse bolnike, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje," pravijo v bolnišnici.

Prejšnji teden med zaposlenimi 324 hitrih testov, 15 pozitivnih

Večina odkritih pozitivnih testov je bila asimptomatskih

Prejšnji teden so med zaposlenimi opravili 324 hitrih antigenskih testov, od katerih je bilo 15 pozitivnih, večino odkritih pozitivnih testov pa je še vedno bilo asimptomatskih."Do sedaj je v naši bolnišnici skupaj umrlo 113 bolnikov s Covidom," pravijo v bolnišnici.

Cepivo v bolnišnici predvidoma do konca leta

V bolnišnici čakajo na pričakovano cepivo. "S prvo pošiljko, predvidoma do konca leta, bomo v našo bolnišnico prejeli cepivo Pfizer/BioNTech. Ta trenutek interes za cepljenje v naši ustanovi še zbiramo. S cepljenjem lahko učinkovito preprečimo zbolevanje za koronavirusno boleznijo in tako omogočimo ohranitev zdravja posameznika in širše družbe ter čim hitrejšo normalizacijo življenja," dodajajo.

"Praznične dni preživite mirno in v krogu ljudi, ki jih imate najraje"

Ob tem izpostavljajo, da so praznični dnevi drugačni, kot smo jih vajeni, "pa vendar vam želimo, da zato ne bi bili manj prijetni. Preživite jih mirno, v krogu tistih, ki jih imate najraje."

(bš)

koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja