Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
27.08.2021
13:28
Stanje suše v Posavju, 27. avgust 2021
Grafika: ARSO
Na Agenciji Republike Slovenije za okolje pravijo, da v večjem delu države beležimo toplo obdobje v zadnjem 30-dnevnem obdobju. Temperaturni odklon od povprečja je med stopinjo ter stopinjo in pol.

Več padavin od povprečja v Zgornjem Posočju in Pomurju

KRŠKO V zadnjem 30-dnevnem obdobju so v večjem delu države zabeležili normalne količine padavin. Nekaj več padavin so zabeležili v Zgornjem Posočju in delu Pomurja, kjer je padlo okoli 150 % padavin.

Suša na jugu in jugovzhodu države

Sušne razmere pa so predvsem na jugu in jugovzhodu Slovenije, kjer so izmerili med 40 in 70 % padavin v zadnjem 30-dnevnem obdobju. Ob tem opozarjajo, da ob pomanjkanju večjih padavin v preteklem tednu zelo sušne razmere vztrajajo v Spodnjem Posavju.

Na Koroškem boljše razmere, drugod ne bistveno

Padavine v prejšnjem tednu so, tako na ARSO, ugodno vplivale na ublažitev zmerno sušnih razmer predvsem na Koroškem, drugod se stanje sušnih razmer ni bistveno spremenilo. "Vodna bilanca preteklih 30 dni še naprej odraža zmerno sušne razmere na Goriškem, Notranjskem, v Ljubljani z okolico, v regijah jugovzhoda države in na Savinjskem," dodajajo.

Kako kaže?

Pri nas nekaj več dežja v sobotnem popoldnevu

Od sobote naprej bo ob krajevnih padavinah v večjem delu Slovenije najverjetneje padlo od 5 do 30 mm dežja, krajevno lahko tudi več. Ob koncu obdobja se bo verjetnost padavin predvidoma zmanjšala, najvišje dnevne temperature bodo v celotnem obdobju večinoma med 20 in 25 °C.

(bš, eP)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja