Skip to main content
V Posavju 6° C Ponedeljek, 5. december 2022
13.04.2021
10:44
Lisca, sneg, 13. april 2021
Grafika: ARSO
V noči s ponedeljka na torek nas je dosegla že druga ohladitev v tednu dni, na Lisci je v torkovem jutru že 10 centimetrov snega, na Planini v Podbočju nekaj centimetrov manj.

V četrtek in petek znova pod ničlo

A ne bo tako hudo, kot je bilo prejšnji teden

Kako je?

V torkovem dopoldnevu imamo na Lisci -2°C, topleje je na Malkovcu pri 1°C, še najtopleje pa v dolini na Krškem polju, kjer so v Cerkljah ob Krki in Krškem izmerili 3°C. Tokratna ohladitev ozračja ni bila tako hitra in intenzivna kot prejšnji torek, ob 21.30 uri je bilo še 11,7°C - ob 1:15 pa je bilo 3,3°C. Na Lisci je bilo ob 10.30 uri 10 cm snega, v Planini v Podbočju 7 cm snega.

Kako bo?

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno, ponekod bo pihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 2, v alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske do okoli -6, najvišje dnevne od 6 do 12 °C. V četrtek bo dopoldne deloma jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s posameznimi plohami. Tudi v petek bo dopoldne sončno, popoldne pa bo več spremenljive oblačnosti.

V četrtek in petek nova nevarnost za pozebo?

Nevarnost za pozebo pa še ni minila, v četrtek in petek bodo temperature marsikje pod ničlo, še najhladneje bo predvidoma v četrtek zjutraj, ko se bodo temperature spustile do -3°C, v petek zjutraj pa -2°C, nato pa v soboto zjutraj že predvidoma najhladneje +4°C.

(eP)

lisca
vreme v posavju
sevnica

Pridružite se nam

Zadnje novice