Skip to main content
Torek, 16. april 2024
20.09.2021
13:44
Brežice, Sevnica, Krško
Grafika: ePosavje.com
Po poletnem zatišju se v tem tednu v svetniške klopi vračajo občinski svetniki v treh posavskih občinah. Teden bodo začeli brežiški, nadaljevali sevniški in končali krški občinski svetniki.

Septembrske seje občinskih svetov v posavskih občinah

Brežice

Na dnevnem redu septembrske seje v Brežicah imajo 14 točk, med drugim bodo obravnavali poročilo o polletnem izvrševanju letošnjega proračuna, nekaj bo govora o šolstvu in športu, v rpvi obravnavi bo predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v občini Brežice, na potrditev čaka predlog nagrajencev ob skorajšnjem občinskem prazniku. Svetniki bodo odločali tudi o dograditvi Zdravstvenega doma Brežice in potrditvi novega mandata direktorju Zdravstvenega doma Brežice, Draženu Levojeviću.

Sevnica

V sredo bodo v svetniške klopi sedli svetnice in svetniki v Sevnici. Med 21 točkami dnevnega reda so med infrastrukturnimi zadevami industrijska cona INES Sevnica, stanovanjska soseska Sončni gaj in sanacija območja Loke vzhod. Tudi sevniški svetniki se bodo seznanili z izvrševanjem proračuna v prvih šestih mesecih letošnjega leta, obravnavali bodo cene vrtcev v občini in za te določili sistematizacije delovnih mest. 

Krško

Teden bodo sklenili v Krškem, krški svetniki se bodo sestali v četrtkovem popoldnevu. S "predlogom Sklepa o potrditvi Investicijskega programa - Prizidava in rekonstrukcija dela stavbe poslovnega objekta Ulica 11. novembra 24, Leskovec pri Krškem," želijo v gasilskem domu v Leskovcu, kjer poleg gasilcev domujejo ostala društva, rešiti problem kulturne dvorane v sklopu kompleksa objekta upoštevajoč potrebe današnjega časa.

Svetniki bodo odločali tudi o predlogu opremljanja gasilskih društev v občini Krško z gasilskimi vozili, po katerem bi prostovoljna gasilska društva do leta 2026 dobila 15 vozil, od tega 14 novih, gasilsko cisterno GVC 24/50 pa iz avtoparka Poklicne gasilske enote Krško. Svetniki bodo govorili tudi o šolskih prevozih v občini, pa o letnem programu športa za naslednje leto in o predlogu Programa ukrepov za Rome za letošnje leto, 

brežice
sevnica
krško
politika

Pridružite se nam

Novice iz Posavja