Skip to main content
V Posavju 30.4° C Sreda, 29. junij 2022
27.08.2021
08:50
Obnova vodovodnega stolpa v Brežicah
Grafika: ePosavje.com
Zdaj je tudi dokončno in uradno, Vodovodni stolp Brežice bodo začeli obnavljati, podpis za obnovo bodo podpisali na zadnji dan letošnjega avgusta.

Zadnjega avgusta podpis pogodbe za obnovo simbola Brežic in Posavja

BREŽICE Pred štirinajstimi dnevi smo vam na naših straneh razkrili, da so se v Brežicah odločili o obnovi vodovodnega stolpa, ob bližnjem gradu enem najpomembnejših in najvidnejših mestnih spomenikov. Prepoznaven simbol Posavja bo obnovilo podjetje SL Inženiring, pogodbo za obnovo bosta v torek, 31. avgusta, dopoldne pred stolpom podpisala direktor podjetja in brežiški župan.

Na javno naročilo sta prispeli dve ponudbi

Na javno naročilo za obnovo sta sicer prispeli dve bili ustrezni ponudbi, skladni z zahtevami in pogoji iz razpisne dokumentacije. Obe ponudbi sta, tako so tedaj zapisali na Občini Brežice, presegali predvidena sredstva za obnovo stolpa. Na Občini Brežice so nato v postopku pogajanj sprejeli odločitev in javno naročilo nato oddali že omenjenu izvajalcu.

Vodovodni stolp bodo prilagodili obiskovalcem

Ob statični sanaciji bodo z rekonstrukcijo notranjosti stolp prilagodili obiskovalcem. Pot po stolpu od pritličja do razgledne točke nad vodohranom bodo uredili s stopnicami in dvigalom, ki bo omogočili dostopnost vsem, tudi gibalno oviranim. V sklopu projekta bodo uredili klet, pritličje in šest nadstropij – skupaj osem etaž.

V njem bo tudi dvigalo za lažji dostop gibalno oviranim

V rekonstrukciji stolpa predvidevajo odstranitev vseh obstoječih etaž od pritličja do četrte etaže in izvedbo novih etaž z notranjim samonosnim dvigalom iz kleti do razglednih točk na nivoju balkonov v petem nadstropju in vodohrana (šesto nadstropje). Kot pravijo na Občini Brežice, bo vgrajeno dvigalo nosilnosti do 8 oseb ustrezno urejeno za invalide na vozičku s spremstvom.

(bš, eP)

brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja