Skip to main content
V Posavju -3.2° C Sreda, 1. februar 2023
04.01.2022
09:50
Jugozahodni veter, sunki, Lisca
Grafika: ARSO
Pred prihajajočimi padavinami nas bo na vzhodu še malo prepihalo. Sunki jugozahodnika v višjih legah že presegajo 70 kilometrov na uro.

Sunki jugozahodnika v višjih legah med 70 in 80 km/h

Najmočnejši bo v višjih legah

SEVNICA Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje bo v torek pihal okrepljen jugozahodni veter, ki bo najmočnejši v višjih legah in po nižinah severovzhodne Slovenije. Od sredine dneva do sredine noči na sredo bo najvišja hitrost vetra od 70 do 80 km/h. V torkovem jutru so na Lisci že zabeležili sunke vetra okoli 70 kilometrov na uro. Jugozahodnik se je začel krepiti nekaj po 6. uri zjutraj, prvi sunek prek 70 km/h so zabeležili ob 8.40, naslednjega pa pol ure pozneje (71 kilometrov na uro). 

Na Primorskem od srede zvečer burja

V sredo zvečer bo na Primorskem zapihala zmerna do močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih do četrtka zjutraj dosegala hitrosti od 100 do 120 km/h.

Kako kaže?

Torek

V torek bo pretežno oblačno. V zahodni polovici Slovenije bo občasno rahlo deževalo, pogosteje na Primorskem in Notranjskem. Pihal bo jugozahodnik, najmočnejši bo v višjih legah ter v severovzhodni Sloveniji, najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 13 °C.

Sreda

Tudi sreda bo oblačna, dopoldne bodo padavine predvsem v zahodnih in severnih krajih, do večera bodo zajele vso Slovenijo. Meja sneženja se bo zvečer postopno spustila do nižin. Na Primorskem in Notranjskem bo večino dneva pihal južni veter, v notranjosti pa bo popoldne prehodno zapihal veter severnih smeri, zvečer na Primorskem zmerna do močna burja. Zjutraj bodo temperature od 3 do 10 °C, popoldne v severnih krajih od 2 do 6, drugod od 7 do 14, a se bo od severa hladilo.

(eP)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja