Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
28.11.2020
17:53
Trubarjev dom na Loki pri Zidanem Mostu
Foto: arhiv ePosavje
V Trubarjevem domu v Loki pri Zidanem Mostu bodo od ponedeljka, 30. novembra, naprej znova omogočili obiske. Seveda v omejenem obsegu in pod strogimi zaščitnimi ukrepi.

V Trubarjevem domu v Loki pri Zidanem Mostu od ponedeljka znova obiski

A pod strogimi zaščitnimi ukrepi in v omejeni obliki

SEVNICA V Loki pri Zidanem Mostu bodo od ponedeljka, 30. novembra, naprej znova omgočili obiske stanovalcev v njihovem domu. Po težkem obdobju boja z virusom so to vendarle lepše in boljše novice iz zahodnega dela sevniške občine.

Za stanovalci in zaposleni so težki tedni

Obiske bodo omogočili predvsem svojcem tistih stanovalcev, ki obiske nujno potrebujejo zaradi poslabšanja njihovega psihofizičnega stanja zaradi daljšega obdobja popolnega zaprtja doma. Obiski bodo tako kot v preteklosti potekali pod posebnimi pogoji ter ob zaščitnih ukrepih. Tako bo lahko ob predhodni prijavi v socialni službi doma na obisk prišla le ena zdrava oseba. Obiski bodo potekali v skupnem prostoru objekta, kjer je stanovalec nastanjen, obiska pa bo omejen na največ eno uro. V sobi bo obisk izključno v izjemnih primerih in največ pol ure.

Za obisk bo obvezna predhodna najava

Ob prihodu obiskovalca bodo preverili zdravstveno stanje in epidemiološko situacijo obiskovalca - obisk bodo dovolili samo obiskovalcem, pri katerih ni nobenega suma na okužbo s SARS-CoV-2 virusom. Obvezno bo razkuževanje rok in uporaba kirurške maske. "V domu se obiskovalci gibajo nadzorovano, v spremstvu zaposlenega, in se v času obiska zadržujejo izključno na prostoru izvedbe obiska. Po zaključenem obisku obiskovalec iz doma odide v spremstvu zaposlenega. V kolikor obiskovalec ne upošteva vseh ukrepov preprečevanja okužb, se mu izvedba obiska zavrne oziroma se obisk prekine," so zapisali v sporočilu.

Trubarjev dom v Loki pri Zidanem Mostu

Po težkem obdobju želijo omogočiti neposreden stik z bližnjimi

Dosledno spoštuje ukrepe in odkrito posredujte podatke o zdravstvenem stanju!

S sprostitvijo obiskov želijo stanovalcem po težkem obdobju popolne karantene omogočiti neposreden stik z njihovimi bližnjimi. "Po drugi strani se zavedamo, da ob trenutni epidemiološki sliki v državi to predstavlja določeno tveganje za ponoven vnos okužbe v dom. Od obiskovalcev zato pričakujemo dosledno spoštovanje ukrepov in odkrito posredovanje podatkov o njihovem zdravstvenem stanju ter epidemiološki sliki, saj lahko našim stanovalcem le vsi skupaj zagotovimo kar največjo varnost in s tem ohranimo njihovo zdravje," še dodajajo v sporočilu.

(bš)

sevnica
koronavirus

Pridružite se nam