Skip to main content
V Posavju 6.2° C Ponedeljek, 5. december 2022
10.11.2020
15:14
Trubarjev dom na Loki pri Zidanem Mostu
Foto: arhiv ePosavje
Iz Trubarjevega doma v Loki pri Zidanem Mostu prihajajo veliko bolj vesele in boljše novice, kot pa so prihajale v zadnjem mesecu dni. Od prejšnje srede so opravili 21 testiranj, vsi brisi negativni.

V Trubarjevem domu v Loki pri Zidanem Mostu brez novih okužb

Direktor Potočnik: "Trenutno stanje je stabilno"

SEVNICA Kot je sporočil direktor doma Robert Potočnik, je v Trubarjevem domu v Loki pri Zidanem Mostu trenutno stanje stabilno. Od srede, 4. novembra, niso zabeležili nobene nove okužbe s covidom-19, so pa v tem času opravili 21 testiranj, katerih rezultati pa so bili vsi negativni.

V delovnem procesu pogrešajo še 6 zaposlenih

Kakor dodaja, bo nadaljnje testiranje stanovalcev in zaposlenih, ki se doslej niso okužili, potekalo skladno z navodili pristojnih. "Pomanjkanje osebja zaradi okužb s covidom-19 se je do danes znižalo na šest zaposlenih, nadomeščamo pa jih s pomočjo zaposlenih iz drugih ustanov, študentov, prostovoljcev in novih sodelavcev."

Trubarjev dom v Loki pri Zidanem Mostu

Na bolnišničnem zdravljenju so še trije stanovalci

Od 4. novembra k sreči brez novega primera smrti

Na bolnišničnem zdravljenju so še trije stanovalci, prav tako pa veseli informacija, da od srede, 4. novembra, niso zabeležili smrti stanovalcev, okuženih s covidom-19.

Aktivno okuženih še 29 stanovalcev

"Trenutno je aktivno okuženih še 29 stanovalcev. Preseljevanje tistih stanovalcev, pri katerih okužba ni več aktivna, nazaj v njihove sobe poteka od prejšnjega tedna in do danes je bilo preseljenih približno 30 stanovalcev," dodaja Potočnik.

Selitev iz rdeče cone tudi v naslednjih dneh

Bodo pa z vračanjem stanovalcev iz rdeče cone nadaljevali tudi v prihodnjih dneh. "Morajo pa biti za premestitev vsakega posameznega stanovalca izpolnjeni vsi pogoji, kar od nas, od stanovalcev in njihovih svojcev zahteva potrpljenje," so še zapisali v domu.

(bš)

sevnica
koronavirus

Pridružite se nam

Zadnje novice