Skip to main content
V Posavju 17.8° C Sreda, 22. september 2021
10.12.2020
13:29
Trubarjev dom na Loki pri Zidanem Mostu
Foto: arhiv ePosavje
Kot so sporočili iz Trubarjevega doma upokojencev v Loki pri Zidanem Mostu, so v zadnjih dneh znova zabeležili nekaj okužb z virusom SARS-CoV-2.

V Loki pri Zidanem Mostu potrdili 10 okužb

60 testov med stanovalci in zaposlenimi negativni

SEVNICA V Trubarjevem domu v Loki pri Zidanem Mostu so od začetka decembra do torka, 8. decembra, potrdili okužbe pri štirih stanovalcih in šestih zaposlenih. Pri 5 stanovalcih in 55 zaposlenih je bil rezultat brisa negativen. Ena zaposlena, pri kateri je okužba že minila, se je v torek vrnila na delo.

Vsi potrjeni iz istega nadstropa ene izmed stavb

Kot pravijo v Loki, so vsi potrjeni stanovalci iz istega nadstropja ene izmed stavb in v njej so testirali vse stanovalce, ki se z okužbo doslej še niso soočili. "Okužene stanovalce smo premestili v rdečo cono. Predvidevamo, da smo okužbo omejili na tem mestu in da se ni razširila na druge stavbe doma."

"Hvala vsem za vašo podporo, ki smo jo deležni ves čas"

"Razmere v domu so še vedno pod nadzorom"

Zaposleni iz Zdravstvenega doma Sevnica so izvedli prvo testiranje zaposlenih s hitrimi testi, ki ga bodo do preklica odredbe ministra za zdravje ponavljali vsak teden. "Vsi naši napori so še vedno usmerjeni predvsem v preprečevanje širjenja okužbe v domu, ob tem pa se trudimo našim stanovalcem in njihovim dragim omogočati stike preko obiskov. Glede na trenutne razmere v domu, ki so še vedno pod nadzorom, trenutna ureditev bivanja v domu ostaja v veljavi. Velika hvala vsem za vašo podporo, ki smo je ves čas deležni, vse dobro želimo, predvsem pa ostanite zdravi," še dodaja direktor doma Robert Potočnik.

(bš)

sevnica
koronavirus

Pridružite se nam