Skip to main content
V Posavju 28.8° C Četrtek, 18. avgust 2022
26.08.2020
20:34
Gradnja šole in vrtca v Velikem Podlogu
Grafika: ePosavje.com
Krajevno skupnost Veliki Podlog poleg izgradnje komunalne infrastrukture kmalu čaka še ena večja naložba, in sicer izgradnja nove podružnične šole z vrtcem. Pogovarjali smo se z dvema sogovornikoma.

V Velikem Podlogu nova podružnična šola in vrtec

"Trenutno smo v postopku izbire izvajalca gradbeno obrtniških del"

KRŠKO "Projekt je že precej daleč, in sicer je narejena že kompletna dokumentacija, pridobljeno gradbeno dovoljenje. Potrebno je narediti še projekt za izvedbo in izbrati izvajalca. Trenutno smo v postopku izbire izvajalca gradbeno obrtniških del, računamo, da bo to kmalu narejeno," nam je povedal krški župan Miran Stanko.

"Objekt že težko pričakujemo"

Projekt izgradnje nove stavbe podružnične šole in vrtca v Velikem Podlogu je sicer že dolgoletni projekt tamkajšnje krajevne skupnosti. Kot pravi njena predsednica Karolina Cizerle, "se sedaj pospešeno dogaja, upam da se bodo po predvidevanjih, ko občina zapre finančno konstrukcijo, da začnejo izgradnjo tega objekta, ki ga pa seveda vsi težko pričakujemo."

Stanko: "Projekt v izvedbo še v letošnjem letu"

"Proračunska postavka 1,9 milijona evrov"

"Nekoliko zaradi teh težav s kovidom, se pravzaprav povzroča težava glede financiranja, namreč prvotno smo računali, da bo zajeten del financiran preko razpisa, ki ga Ministrstvo za šolstvo razpisalo, žal pa je ta razpis potem padel v vodo, ravno z argumentacijo, da je krivda v tej situaciji z virusom. Tako, da je sedaj proračunska postavka 1,9 milijona evrov, tako da bomo ta projekt izvajal nekako tako, da to vse skupaj zapremo. Skratka projekt gre v izvedbo in naj bi se začel že z izvedbo v letošnjem letu," je še dodal Stanko.

(eP)

šole v posavju
krško
posavski tednik
video

Pridružite se nam

Zadnje novice