Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
28.07.2019
10:48
28. julij 2019, Foto: ePosavje.com
Napovedana sprememba vremena je v noči s sobote na nedeljo prinesla dolgo pričakovano ohladitev. Padlo je več kot 40 mm dežja, nekaj dela za gasilce in vzdrževalce cest, vodnatost rek se bo povečala.

IZ MINUTE V MINUTO:

(18:30) Vremensko dogajanje se je umirilo, padlo +60 mm dežja

Vremensko dogajanje se je v nedeljskem popoldnevu umirilo in podatki o količini padavin so kar zgovorni.

Podatki o padavinah (sobota 18:00 - nedelja 18:00)

 • Leskovec pri Krškem 62,6 mm
 • Cerklje ob Krki 59,8 mm
 • Krško 54,1 mm
 • Planina v Podbočju 38 mm
 • Sevnica 38,3 mm
 • Senovo 46 mm

(11:06) Koliko dežja je padlo v Posavju?

V sobotni nočni nevihti od 23.30 ure naprej je v Leskovcu pri Krškem v slabi uri padlo 26mm dežja, v zadnjih 24 urah pa že 38 mm dežja.

Podatki o padavinah (danes do 11:00)

 • Vrhulje 8,8 m
 • Leskovec pri Krškem 12,4 mm
 • Sremič 11,4 mm
 • Senovo 11,4 mm
 • Sevnica 18,4 mm
 • Blanca 10,4 mm

(11:05) Vodnatost rek se bo povečala

Po hidrološki napovedi Agencije Republike Slovenije za okolje se bo v nedeljo vodnatost rek povečala po vsej državi, dopoldan predvsem v južnem in zahodnem delu, kasneje tudi drugod.

Manjši hudourniki lahko hitro narastejo

Ob lokalnih močnejših padavinah lahko hitro in močno narastejo manjši vodotoki in hudourniki povsod po državi. V ponedeljek dopoldan bodo reke počasi upadale, popoldan pa lahko posamezne znova prehodno narastejo.

Radarska slika padavin (vir: ARSO):

(11:01) V Krškem podrtih več dreves, gasilci črpali vodo

Poplavilo ceste, "bazen" tudi pri ribniku v Resi

V večernih urah se je med neurjem v občini Krško na ceste podrlo več dreves, v mestu Krško pa na več mestih poplavilo glavno cesto. Posredovali so dežurni delavci CGP in Kostaka, ki so očistil odtočne kanale in razžagali ter odstranili podrta drevesa.

Iz kleti prečrpali vodo

Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so na Trgu Matije Gubca v Krškem, nekaj po polnoči je bilo, iz kletnih prostorov poslovnega objekta prečrpali približno dva kubična metra meteorne vode.

(11:00) Strela v dimnik, požara k sreči ni bilo

Med neurjem v občini Brežice, je v naselju Gabrje pri Dobovi udarila strela v dimnik stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Gabrje so pregledali okolico udara strele in zamenjali poškodovane strešnike, požara pa k sreči ni bilo.

(10:58) V sevniški občini podrta drevesa

V večernih urah se je med neurjem v občini Sevnica na ceste podrlo več dreves, posredoval je dežurni delavec CGP Sevnica in drevesa razžagal ter jih odstranil.

(10:55) Do večera lahko pade do okoli 50 mm dežja

Po meteorološki napovedi Agencije Republike Slovenije za okolje bodo v nedeljo predvsem v južni polovici države intenzivne padavine, do večera lahko pade do okoli 50 litrov dežja na kvadratni meter, krajevno lahko tudi več.

Padavine bodo popoldne in zvečer oslabele

Nevihte z nalivi in močnejšimi sunki vetra se lahko sredi dneva in popoldne pojavljajo na severovzhodu države. Padavine bodo popoldne in zvečer od zahoda oslabele.

Pridruži se nam na Facebook strani Vreme v Posavju:

(bš)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja