Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
29.04.2020
11:14
Postopno sproščanje ukrepov v Zdravstvenem domu Krško
Grafika: ePosavje.com
V ZD Krško se v teh dneh pripravljajo na postopno sproščanje ukrepov. Samega termina direktorica ne navaja, saj pričakujejo usmeritve Ministrstva za zdravje in NIJZ. Veselijo pa se tudi donacije.

V Zdravstvenem domu Krško priprave na postopno sproščanje ukrepov

Donacija za nakup aparata za dezinfekcijo prostorov in reševalnih vozil

KRŠKO V Zdravstvenem domu Krško se pripravljajo na postopno sproščanje ukrepov. Z delovanjem bodo pričele vse splošne ambulante v običajnem ordinacijskem času, obravnava pacientov ter ovrednotenje njihovega zdravstvenega stanja, seveda pod drugačnimi pogoji, kot smo bili vajeni pred epidemijo. V krškem zdravstvenem domu so se razveselili tudi donacije v višini 5000 evrov, ki jih bodo porabili za nakup aparata za dezinfekcijo prostorov in reševalnih vozil.

Pacienti bodo naročani na termine, o naročanju bo odločal zdravnik

Sproščanje pa bo postopno in kontrolirano

Samega termina sproščanja ukrepov direktorica Zdravstvenega doma Krško Tatjana Fabjančič Pavlič ne navaja, saj pričakujejo usmeritve Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Sicer je v načrtu postopno, kontrolirano sproščanje.

Usmeritve še pričakujejo

"Pacienti bodo naročani na določene termine, da se ne bodo med seboj srečevali in da bo med njimi varna razdalja. Zdravnik je tisti, ki bo odločal, koga bo naročil in koga bo sprejel v ambulanto. Večina vseh teh obravnav se bo izvajala prek telefona, elektronskih sporočil. To gre za postopno sproščanje kroničnih stvari, ki so morale v tem obdobju počakati," je dodala direktorica.

Ambulante bodo delovale v običajnih ordinacijskih časih

"Nenaročenih pacientov ne bomo sprejemali, akutna ambulanta bo še delovala"

Ambulante bodo obratovale v običajnih ordinacijskih časih. Ob tem direktorica še pove, "da nobenih nenaročnih ne bomo sprejemali. Akutno oboleli bodo še vedno imeli dostop do akutne ambulante, kjer bodo obravnavi. Vsekakor je navodilo ministrstva, da se vse paciente, ki prihajajo in imajo obolenja dihal, torej vso COVID simptomatiko, usmerja na odvzem brisa v COVID ambulanto v Brežice. Seveda z namenom, da se ustvari širša epidemiološka slika za posavsko regijo, dodaja Fabjančič Pavličeva.

Donacija Zdravstvenemu domu Krško

Donacija za nakup aparata za dezinfekcijo prostorov in reševalnih vozil

Ker pa zdravstveni delavci niso le med najbolj obremenjenimi, pač pa zaradi narave dela tudi med najbolj ogroženimi, so se v krškem zdravstvenem domu razveselili tudi donacije družbe Kostak v višini 5000 evrov, ki jih bodo porabili za nakup aparata za dezinfekcijo prostorov in reševalnih vozil. "Vsaka takšna donacija sredstev ali materiala pomembno vpliva na povečanje varnosti dela zaposlenih v zavodu in seveda tudi obravnav pacientov v Zdravstvenem domu," je ob tem še povedala direktorica Zdravstvenega doma Krško.

Predstavnica družbe Kostak d. d. Sabina Žibert pa je dodala, "da v teh dneh, ko se način življenja spreminja v delovnih organizacijah in doma, želimo s to donacijo prispevati k lažjemu delovanju Zdravstvenega doma Krško, kjer so zaposleni najbolj izpostavljeni in upamo, da bo pripomogla k lažjemu izvajanju zaščitnih ukrepov za zaposlene in občane.

(bš)

zdravstveni dom krško
koronavirus
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja