Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
17.12.2019
11:55
Nova sanitetna vozila v Zdravstvenem domu Krško
Foto: Zdravstveni dom Krško
V Zdravstvenem domu Krško so v ponedeljek namenu predali tri nova vozila za patronažno službo in sanitetne prevoze bolnikov. Že konec novembra so na krški urgenci dobili novo reševalno vozilo.

Zamenjali tri službena vozila

Že konec novembra so prevzeli novo reševalno vozilo

KRŠKO Kot so sporočili iz Zdravstvenega doma Krško, so letos občutno posodobil vozni park in ta zdaj šteje 23 vozil v reševalni službi, patronažni službi in drugje. "Z zamenjavo treh službenih vozil v skupni višini 51.000 evrov želimo Krško izboljšati kakovost pogojev dela patronažne službe in voznikov sanitetnih prevozov na območju občine Krško in Kostanjevica na Krki," dodajajo v Krškem.

Tri nova vozila v Zdravstvenem domu Krško

Za patronažno službo dve novi pandi

Za patronažno službo so tako kupili dve vozili Fiat Panda. Življenjska doba patronažnega vozila je 12 let in v tem času vozilo naredi v povprečju 150.000 km. Patronažna služba Zdravstvenega doma Krško izvaja v sklopu svojih nalog zdravstveno in socialno obravnavo posameznikov, družin in lokalnih skupnosti, nego bolnikov po delovnem nalogu izbranega osebnega zdravnika (lahko tudi nadomestnega zdravnika), obravnavo nosečnic, otročnic, novorojenčkov, dojenčkov in otrok do 3. leta starosti ter prav tako preventivne obiske invalidov, kroničnih bolnikov ter oseb z motnjami v razvoju na njihovem domu, ki so socialno ogroženi ter sodelujejo s Centrom za duševno zdravje odraslih Posavje. "Dejavnost patronažne službe je sestavni del javnega zdravstva in sodi med storitve osnovnega zdravstvenega zavarovanja," dodajajo v Zdravstvenem domu Krško.

ZD Krško

Za sanitetni prevoz nov VW Sharan

Za sanitetne prevoze pa so kupili vozilo VW Sharan. Življenjska doba sanitetnega vozila je 6 let in z njim bodo v tem času v povprečju naredili 20.000 kilometrov. Kot pravijo v sporočilu, "je sanitetni prevoz prevoz pacienta, ki med prevozom ne potrebuje spremstva ali zdravstvene oskrbe zdravstvenega delavca, prevoz z javnim prevoznim sredstvom ali osebnim vozilom pa bi lahko bil za njegovo zdravje škodljiv. Izvajanje sanitetnih prevozov je organizirano kot javna zdravstvena služba v okviru mreže izvajalcev."

(bš)

krško
zdravstveni dom krško
fotogalerija

Pridružite se nam