Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
07.10.2020
14:57
Požarna vaja v Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad
Foto: ePosavje.com
Na Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad so v torek dopoldne pripravili požarno vajo, v kateri so preverili ukrepanje v primeru požara na območju centra.

Požarna vaja v Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad

KRŠKO Po scenariju vaje je prišlo do požara na proizvodni liniji za alternativna goriva, po požarnem alarmu so zaposleni zapustili območje centra in se umaknili na varno, prek številke 112 so aktivirali gasilske enote in kot prvi so s štirimi gasilskimi avtomobili iz Tovarniške ulice prišli krški poklicni gasilci, ki so za pomoč pri intervenciji aktivirali še gasilce Prostovoljnega gasilskega društva Videm ob Savi.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Vaja v primeru izrednega dogodka

Na vaji so želeli preveriti stanje organiziranosti, usposobljenosti in opremljenosti gasilcev Poklicne gasilske enote Krško za posredovanje ob požaru, istočasno pa tudi ugotoviti stanje požarne varnosti in preizkus požarno-varnostnih sistemov Centra za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad v primeru izrednega dogodka. Na Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad sicer redno potekajo usposabljanja zaposlenih o požarni varnosti, ki jih izvajajo v sodelovanju s Poklicno gasilsko enoto Krško, podobne vaje pa bodo potekale tudi v prihodnje.

(eP)

gasilci
pge krško
krško
kostak krško
fotogalerija

Pridružite se nam