Skip to main content
V Posavju -17.8° C Sobota, 1. april 2023
04.04.2022
15:43
Nova Valvasorjeva knjižnica v Krškem
Foto: ePosavje.com
V Krškem pričakujejo, da bi okoli 12. aprila opravili tehnični pregled novega prizidka k Valvasorjevi knjižnici Krško in da bi teden dni kasneje pridobili uporabno dovoljenje.

Maja bo knjižnica zaprta

KRŠKO S pridobitvijo uporabnega dovoljenja bi nato začeli selitev v nove prostore. V Valvasorjevi knjižnici so ob tem napovedali, da aprila potekajo velike priprave na selitev in pozivajo bralce, da si pripravijo zalogo dobrega branja za pomladne dni, z izposojo gradiva pa jim boste tudi olajšali selitev. Osrednji del knjižnice v starem mestnem jedru Krškega bodo zaradi selitve v torek, 3. maja, zaprli in začeli s selitvijo gradiva. Ob tem za pomoč pri selitvi prosijo tudi prostovoljce.

Kdaj bo otvoritev?

"Ob občinskem prazniku, ko bo selitev v celoti končana, pričakujem, da bomo ta objekt tudi uradno odprli, s tem pa bomo tudi odprli možnost za adaptacijo samostana, ki naj bi se potem v nadaljevanju začela in tudi v približno letu in pol dokončala. S tem bi bil celoten kompleks knjižnice urejen," je za ePosavje.com povedal krški župan Miran Stanko.

valvasorjeva knjižnica krško
krško
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja