Skip to main content
V Posavju 12.4° C Torek, 20. april 2021
25.07.2019
15:55
Foto: Občina Sevnica
V Loki pri Zidanem mostu so uredili varnejše vključevanje na glavno cesto, potem ko so odstranili starejši nenaseljen objekt. Zdaj je tam poskrbljeno za večjo varnost udeležencev v prometu.

Varnejše vključevanje na glavno cesto skozi Loko

LOKA PRI ZIDANEM MOSTU Cestni priključek, ki povezuje državno cesto skozi Loko in naselje Radež, je zaradi stanovanjskega objekta zelo blizu križišča predstavljal varnostno tveganje pri vključevanju v promet na glavno cesto za voznike osebnih avtomobilov, hkrati pa bil je zaradi slabše preglednosti neprijazen tudi za pešce.

Objekt so odstranili

Občina Sevnica se je povezala z Direkcijo RS za infrastrukturo in Ministrstvom za kulturo ter pridobila vsa potrebna dovoljenja za poseg v varovalni pas državne ceste, ki vodi skozi Loko in odstranitev zapuščenega stanovanjskega objekta, ki je imel status kulturne dediščine. V tem tednu je bil postopek odstranitve objekta zaključen.

Cestni odsek je zdaj postal bolj varen

Z ureditvijo je ta cestni odsek postal bolj varen in bolj pregleden za vse udeležence v prometu, hkrati pa je na tem mestu pridobljen prostor za bodoče infrastrukturne ureditve.

Občina Sevnica

sevnica
ceste

Pridružite se nam

Novice iz Posavja