Skip to main content
V Posavju 14.2° C Nedelja, 26. september 2021
22.12.2020
13:22
Vrtec v Dobovi
Foto: Občina Brežice
Občina Brežice je pridobila 575.000 evrov nepovratnih sredstev Eko sklada za sofinanciranje gradnje dveh vrtcev.

575.000 evrov nepovratnih sredstev Eko sklada za sofinanciranje gradnje dveh vrtcev

326.000 evrov za vrtec v Artičah in 249.000 evrov za vrtec v Dobovi

BREŽICE Župan občine Brežice Ivan Molan je ob podpisu pogodb napovedal, da bo občina iskala dodatne vire sredstev za gradnjo vrtcev. Vrtca sta zasnovana kot energetsko učinkoviti stavbi, zato se je občina prijavila in bila uspešna na javnem pozivu Eko sklada, slovenskega okoljskega javnega sklada. Za vrtec v Dobovi je občina pridobila nepovratna sredstva v višini 249.000 evrov in za vrtec v Artičah 326.000 evrov.

Dodatna sredstva za bistveno lažji zaključek investicij tudi v finančni obliki

Vrtca bi bila lahko dokončana že do konca naslednjega leta

Kot je dejal župan Ivan Molan, se je Občina Brežice razveselila odločb Eko sklada o dodelitvi nepovratnih sredstev v višini 575.000 evrov na Javnem pozivu za nepovratne finančne spodbude za nove naložbe v gradnjo skoraj nič-energijskih stavb splošnega družbenega pomena, med katere sodijo tudi vrtci. "Dodatna sredstva za gradnjo vrtcev za občino pomenijo, da bo bistveno lažje zaključila investiciji tudi v finančni obliki. Dodatna sredstva pa so po besedah župana tudi predpogoj za pogovore z izvajalci glede možnosti hitrejšega dokončanja izgradnje vrtcev. Vrtca bi bila tako lahko dokončana že do konca leta 2021," so sporočili z Občine Brežice.

Pogodbena vrednost gradnje obeh vrtcev 3,88 milijona evrov

Skupna pogodbena vrednosti gradnje pet oddelčnih vrtcev v Artičah in v Dobovi je sicer 3,88 milijona evrov, od tega znaša pogodbena vrednost gradnje vrtca v Dobovi 1,6 milijona evrov in 2,28 milijona evrov pogodbena vrednost gradbeno-obrtniških del za vrtec v Artičah.

(bš)

brežice
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja