Skip to main content
V Posavju 7.7° C Ponedeljek, 27. marec 2023
20.11.2019
07:52
Večgeneracijski center Posavje
Foto: Večgeneracijski center Posavje
Večgeneracijski center Posavje in Sopotniki v Brežicah delujejo že dobri dve leti. Aktivnosti in storitve so se posebej med starejšimi odlično prijele, kar kaže vedno večje število uporabnikov.

Oktobra 736 obiskov uporabnikov

Sopotniki zabeležili več kot 4000 prevoženih kilometrov

Številke potrjujejo tako udeleženci, ki se udeležujejo aktivnosti v Večgeneracijskem centru kakor tudi uporabniki, starejši, ki se poslužujejo brezplačnih prevozov. V Večgeneracijskem centru so tako v preteklem mesecu imeli 736 obiskov uporabnikov, Sopotniki pa so zabeležili preko 4000 prevoženih kilometrov za 92 prevozov uporabnikov. Glede na odlično obiskanost v Brežicah, sklepajo, da bi zanimanje za tovrstne aktivnosti bilo tudi na obrobju Brežic, torej v različnih krajevnih skupnostih. Tako so na pobudo občine Brežice aktivnosti pričeli predstavljati tudi po krajevnih skupnostih.

Fotogalerija (Foto: Večgeneracijski center Posavje):

Predstavitev v Artičah

"Čeprav z nekaterimi že dolgo sodelujemo, smo v ponedeljek, 18. novembra 2019 pripravili predstavitev v KS Artiče. Predsednici KS Nataši Sagernik in ostalim predstavnikom krajev smo predstavili možnosti sodelovanja in povezovanja. Nastalo je nekaj izhodiščnih točk, kjer bi lahko aktivnosti VGC prenesli na podeželje. Iskali pa smo tudi možnosti, kako bi starejšim še bolj približali Sopotnike, brezplačne prevoze za starejše," pravijo v Večgeneracijskem centru Posavje.

"Kvaliteto življenja lahko dvignejo tudi majhne stvari, ki imajo velik učinek"

Hkrati pa je to bilo tudi povabilo za morebitne prostovoljce pri prevozih kakor tudi pri izvajanju aktivnosti, kjer bi posamezniki svoje znanje bili pripravljeni predajati naprej. "Kvaliteto življenja starejših lahko dvignejo tudi majhne stvari, ki imajo velik učinek. Prepričana sem, da to delo dobro opravljata tudi VGC in Sopotniki, seveda ob podpori občine Brežice in ZPTM," še pove Mihaela Kežman iz Večgeneracijskega centra Posavje.

(bš)

večgeneracijski center posavje
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja