Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
19.04.2019
07:58
Foto: ePosavje.com
Na naših cestah so se prihajajoči velikonočni prazniki, združeni v predprvomajski teden, že začeli. Do konca dneva bo na cestah le še več pločevine, razvoj dogodkov lahko spremljate v nadaljevanju:

IZ MINUTE V MINUTO:

(17:45) 30 minut za izstop iz države

Na dolenjski avtocesti je pred zaporo med Smednikom in Drnovim proti Hrvaški 2 km dolg zastoj, pot se podaljša za 9 minut. Na Obrežju, Gruškovju in Zavrču na izstop iz države čakajo 30 minut, v Metliki 45 minut.

(14:45) Na Obrežju zaenkrat brez zastojev

(14:45) 4 km dolg zastoj

Na dolenjski avtocesti pred zaporo med Dobruško vasjo in Drnovim proti Hrvaški je 4 km dolg zastoj, potovalni čas se podaljša za približno 40 minut.

(11:30) Območje zastojev 6900m

Na Prometno-informacijskem centru pravijo, da je med Smednikom in Drnovim območje zastojev v dolžini 6900 metrov. Na cestah med Zalokami in Veliko vasjo smo sicer opazili več avtomobilov s tujimi registrskimi oznakami.

(09:43) Čas se podaljša za 15 - 20 minut

Gneča in zastoj je pred zaporo pri počivališču Zaloke proti Hrvaški, potovalni čas se podaljša za približno 15 - 20 minut. Na Obrežju je na izstopu iz države čakalna doba 45 minut.

(08:15) Preverite kamere.eposavje.com!

Stanje na posavskih cestah lahko preverjate tudi na naši podstrani http://kamere.eposavje.com.

(08:10) Zaloke, Drnovo

V smeri Obrežja se bo gost promet z zastoji nadaljeval vse do večera in tudi še v sobotnem dopoldnevu. Že sedaj lahko za smer Krško / Sevnica / Celje voznikom priporočimo uporabo izvoza Smednik, pot pa nadaljujete mimo Zalok ter Straže pri Krškem in Velike vasi na Drnovo ter naprej.

(08:02) Zastoj pred zaporo na Zalokah

Na dolenjski avtocesti je zastoj pred zaporo pri počivališču Zaloke proti Hrvaški, območje zastojev je v dolžini 3900 metrov, potovalni čas pa se podaljša za približno 30 minut. Na Obrežju vozniki osebnih vozil za izstop iz države čakajo 45 minut.

(08:00) Spremljamo na ePosavje.com

Za lažje načrtovanje poti proti ali iz Posavja bomo v petkovem dopoldnevu na naših straneh spremljali razvoj prometa.

Pridruži se nam na Facebook strani ePosavje.com:

Vozniki v zastojih naj vedno med kolonama pustijo dovolj prostora za prehod intervencijskih vozil.

Omejitev prometa tovornih vozil

V času velikonočnih praznikov velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 ton v četrtek med 14. in 21. uro, v soboto ni omejitve, v nedeljo in ponedeljek pa med 8. in 21. uro.

(PIC, bš, eP)

krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam