Skip to main content
V Posavju 17.3° C Sobota, 13. avgust 2022
01.03.2022
11:20
Brežice, Fašjenkova županja Vesna
Foto: ePosavje.com
V Brežicah imajo novo županjo. Oblast je v tem času prevzel dobovski Fašjenk, na čelu občine pa je zdaj županja Vesna. Pred občinsko stavbo je bilo v petek vse nared za prevzem oblasti.

Športni sprejem za novo županjo

BREŽICE Uslužbenci so novi županji pripravili športni sprejem. Brežice so namreč Evropsko mesto športa, zato je bilo prav, da ekipe predstavijo nekaj novih olimpijskih športov.

Vesna je takoj začela z delom

Po podelitvi medalj je sledila predaja občinskega ključa. Ivan Molan pa je v zameno prejel šopek zvončkov, ki naznanjajo začetek pomladi. Nova županja je ob tem nanizala vrsto obljub. Slišali smo tiste o začetku gradnje hidroelektrarne Mokrice, ureditvi več kolesarskih povezav in statusu mestne občine Brežice. Z delom je začela takoj.

"Občina bo v dobrih rokah"

"Županja je letos postala Vesna Horvatič. Nova županja je naša krajanka, ji zaupamo in vemo, da bo občina v dobrih rokah," je ob prevzemu oblasti povedal Ivan Kovačič iz dobovskega Fašjenka. Menjava oblasti v času Fašjenka ima v Brežicah 22-letno tradicijo. Župana Ivana Molana, ki so ga zamenjali že sedemnajstič, veseli, da se ta nadaljuje, še posebej letos.

Upajo, da bo pust pregnali tudi virus

Molan pravi, "da se po dveh letih vračamo v normalnost, katero smo bili navajeni. Ponavadi je bilo tako, da je pust preganjal zimo. Upam, da bodo letos poleg zime pregnali tudi virus in da je to začetek nekega normalnega življenja, ki smo ga v preteklosti že bili vajeni."

Fašjenk bo na oblasti do 4. marca

Fašjenk vlada občini Brežice do sobote, 5. marca, ko bo županja Vesna vrnila ključ Ivanu Molanu. Dogodki programa Fašjenk Dobova bodo letos potekali, vendar v nekoliko okrnjeni obliki.

(eP)

fašjenk
dobova
pustovanje
brežice
fotogalerija
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja