Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
02.06.2020
13:06
Pohod OZVVS Krško
Foto: OZVVS Krško
Veterani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo (OZVVS) Krško so pričeli z aktivnostmi.

Veterani OZVVS Krško pričeli z aktivnostmi

KRŠKO Po dobrih dveh mesecih prekinitve zaradi epidemije in prepovedih druženja, so veterani OZVVS Krško organizirali 30. maja 2020 rekreativni pohod po programu dela. V svežem jutru ob 9.00 uri, so se zbrali pohodniki pred Gasilskim domom v Brestanici. Kot gostje so bili vabljeni tudi veterani PVD Sever Posavje iz Krškega.

Prisotne je pozdravil častni predsednik Zdenko Mohar in razložil namen pohoda. Z minuto molka, so počastili vse padle v boju leta 1991, preminule naše člane, predvsem pa na spomin Rudija Smodiča, ki je preminil 30. novembra 2019, mesec dni pred želenim odhodom v pokoj. To je bil človek, ki je z dušo podpiral veteranstvo in bil znan širši okolici. Leta 1996 je bil soustanovitelj območnih odborov za Sevnico, Krško in Brežice. Kasneje pa tudi soustanovitelj Območnega združenja Krško, dolgoletni predsednik združenja, predsednik PO za Posavje, član ZVVS, skratka gonilna sila na vsem veteranskem področju.

Skupino, ki je štela 23 pohodnikov, je vodil planinski vodnik Drago Kramar, ki jih je pred tem seznanil s težavnostjo poti in pravili. Pot ni bila zahtevna. Nadaljevali so po znani „Trapistovski poti“ proti Grmadi (488 m) na Sremiču nad Krškim, kjer ima PD Videm svojo planinsko kočo. Vreme je bilo zelo prijetno. Po razgibani poti so prispeli na vrh Grmade, kjer jih je pričakal s potujočo kuhinjo že upokojeni snemalec RTV-LJ v vojnih časih in še dolga leta kasneje, Jože Grajžl. Presenetil jih je s priljubljenim „vojaškim pasuljem“ in ostalimi okrepčili.

Po okrepčilu, pa so se vrnili po „Rudijevi poti“ (imenovana po Rudiju Kadivniku) nazaj do izhodiščne točke. Pohodniki so bili mnenja, da bi poimenovali ta pohod in tudi v naslednjih obdobjih „V spomin Rudiju Smodiču“. Pohodniki so bili zadovoljni z organizacijo in si želijo še takšnih „akcij“.

Fotogalerija (Foto: OZVVS Krško):

Pa še nekaj obvestil:

V sredo, 3. junija 2020 OZVVS Krško ob 15. uri prireja na strelišču Albina Požuna v Dobrovi, strelsko ekipno tekmovanje za veteranska Združenja občine Krško, ob 30-letnici ustanovitve MSNZ. Tekmovale bodo ekipe OZSČ Krško, PVD Sever Posavje, ZB za vrednote NOB, DPS Senovo (Društvo praktičnega streljanja) in OZVVS Krško.

Najverjetneje v četrtek, 18. junija 2020 bomo izvedli še zapozneli občni zbor veteranov, za katerega boste pravočasno obveščeni. 25. junija 2020 je na programu pohod na Kum, ob dnevu državnosti z vsakoletno proslavo. Čakamo samo še potrditev organizatorja, to je Občina Trbovlje. Prav tako naj bi bila po programu 25. junija 2020 regijska proslava ob dnevu državnosti v Sevnici.

V soboto, 20. junija 2020 bodo v Brežicah veteranske državne igre, na katere ste lepo vabljeni, da podprete z navijanjem tudi naše tekmovalce v vlečenju vrvi, metu šolske ročne bombe, streljanju, šahu in pikadu. To so panoge, katerih se bomo udeležili veterani OZVVS Krško. Tekmovanja se bodo udeležila vsa Območna združenja iz vse Slovenije.

Športno-družabne igre Posavja 2020, ki so vsako leto v maju in v drugi občini, so prestavljene zaradi znanih razmer na jesenski termin. Tokrat bodo v Brežicah. Kot vidite, ne počivamo. V juliju in avgustu so ravno tako aktivnosti, čeprav bodo dopusti. Pisarna v teh dveh mesecih ne bo delovala, smo pa dosegljivi na telefonu.

V četrtek, 4. junija 2020 bo pisarna odprta izjemoma zaradi sredinega streljanja od 17. do 19. ure za tiste, ki še niste poravnali članarine, hkrati pa bo tudi sestanek predsedstva. Uradne ure pa so kot vedno, vsako prvo sredo v mesecu na sedežu OZVVS Krško. Vse ostale aktivnosti, ki se bodo dogajale v mesecu juliju in avgustu, pa vse do konca leta, boste prejeli v programu dela, ki bo priložen k vabilu za letni zbor.

Veteranski pozdrav,
OZVVS Krško

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja