Skip to main content
V Posavju 14.7° C Sobota, 1. oktober 2022
11.11.2021
19:16
Vizjak, Slovenija na pravi poti
Foto: arhiv ePosavje
Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak je o posnetkih njegovega pogovora s poslovnežem Bojanom Petanom zapisal, da namerava vse očitke zavrniti z argumentiranim odgovorom na interpelacijo.

Vizjak bo vse očitke zavrnil "z argumentiranim odgovorom na interpelacijo"

BREŽICE Pet opozicijskih poslanskih skupin je interpelacijo zoper njega vložilo konec oktobra, Vizjak pa je vmes za Delo dopustil možnost odstopa. Mediji so poročali, da naj bi zunanji minister in predsednik sveta SDS Anže Logar premieru Janši poslal pismo z oceno, da bi moral Vizjak odstopiti. Predsednik vlade je na Twitterju zanikal, da bi od kogarkoli iz SDS dobil pismo na temo odstopa ministra Vizjaka.

V stranki SDS so napovedali, da bodo podpori svojemu ministru Vizjaku odločali po njegovem zagovoru v okviru interpelacije. V NSi pa so v sredo zvečer dejali, da Vizjak ne more več računati na njihovo podporo.

Petan: Posnetek je avtentičen

Če je ob prvem razkritju zvočne datoteke drugi soudeleženi govorec v njih Bojan Petan pojasnil, da se pogovorov z Vizjakom ne spomne, se je v teh dneh na kaj takega spomnil. Petan je v sredo v kratkem sporočilu zapisal, "da je posnetek avtentičen in sam po sebi dovolj zgovoren."

(bš, eP)

politika
brežice

Pridružite se nam