Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
24.01.2022
20:36
Vizjak
Foto: arhiv ePosavje
Vlada Republike Slovneije bo v torek in sredo obiskala Posavje, obisk bodo ob 9.30 uri začeli v Brežicah, končali pa ob 18. uri na javni tribuni v Krškem. Zdaj je že znan program celotnega obiska.

Začnejo v Brežicah, končajo v Krškem

Štirih ministrov v Posavju ne bo

KRŠKO Prve obiske bodo ministri in njihovi državni sekretarji opravili že v torkovem popoldnevu. Iz spodnjega programa lahko razberemo, da zaradi drugih obveznosti v Posavju ne bo ministrov za obrambo, pa ministra za infrastrukturo, za notranje zadeve ter ministrice za izobraževanje, znanost in šport.

(Ne)Energetika

S področja energetike sta na urniku dva obiska, v sredo ob 15. uri bo državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, državni sekretar Mitja Slavinec obiskal Fakulteto za energetiko Univerze v Mariboru, državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve dr. Božo Predalič pa bo obiskal Nuklearno elektrarno Krško.

Program obiska Vlade Republike Slovenije v Posavju, 25. in 26. januar 2022:

Kosilo z župani bo v Sevnici

Če bodo ministri z delom začeli v Brežicah in končali v Krškem, jih vmes - od 13.30 ure naprej, čaka še delovno kosilo z župani posavskih občin. V Sevnici bodo na kosilu poleg predsednika vlade Janeza Janše sodelovali še minister za okolje Andrej Vizjak, minister Zvonko Černač iz Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko ter državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič.

Predsednik vlade na petih dogodkih

Predsednik vlade se bo v sredo v Brežicah srečal z županom Molanom, pred kosilom v Sevnici sledi obisk Fakultete za turizem Brežice in prisotnost pri podpisu Pisma o nameri o investiciji za potrebe fakultete, pred srečanjem z županom Mestne občine Krško pred zaključnim posvetom v Krškem (to bo od 18. ure naprej v Kulturnem domu Krško) bo v Radečah obiskal podjetje Jomi Labels d.o.o.

(bš, eP)

politika
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja