Skip to main content
V Posavju 21.4° C Petek, 19. avgust 2022
10.02.2021
09:25
Hidrološko poročilo, 10. februar 2021
Grafika: ARSO
Vodnatost rek bo tudi v naslednjih dneh ostala velika, reke bodo naraščale v večjem delu države, gladine ojezernih kraških polj se bodo povečevale, reka Krka pa bo v rumeni barvi opozorila.

Pretoki večine rek so veliki

KOSTANJEVICA NA KRKI Ponekod v zahodni in osrednji Sloveniji so reke že pričele naraščati, v večjem delu države pa je vodnatost rek ustaljena ali se počasi zmanjšuje. Pretoki večine rek so veliki, Ljubljanica se v običajnem obsegu razliva na Ljubljanskem barju, morje pa se danes zjutraj razliva po nižjih delih obale.

Kako kaže?

Vodnatost rek bo velika, naraščale bodo v večjem delu države

Danes čez dan in v noči na četrtek bodo reke v večjem delu države naraščale, vodnatost rek bo velika. Najbolj bodo narasle reke v jugozahodni Sloveniji, zlasti na Primorskem, v osrednji in južni Sloveniji. Posamezne reke na teh območjih se lahko razlijejo ob strugah, na območjih z močnejšimi padavinami se lahko razlijejo tudi manjši hudourniški vodotoki. Ljubljanica se bo razlivala na običajnih območjih, gladine ojezerjenih kraških polj na Notranjskem se bodo še zviševale.

Kako v četrtek in petek?

V četrtek bo večina rek že upadala, zmerno pa bodo naraščale kraške reke, ob katerih bodo še možna razlivanja. Ojezerjene površine kraških polj se bodo še nekoliko povečale, v jutranjih urah bo povišana tudi gladina morja. V petek bodo reke povsod po državi upadale, vodnatost večine rek bo še velika.

(eP)

vreme v posavju
kostanjevica na krki
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja