Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
01.07.2022
17:11
Avtobus čez polzapornice
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Novomeški policisti opozarjajo na neodgovorno in nevarno ravnanje voznika avtobusa na območju Sevnice konec maja. Voznika avtobusa bodo ovadili zaradi suma kaznivega dejanja.

Neodgovorno in nevarno ravnanje voznika avtobusa

SEVNICA Na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto so bili 27. maja 2022 obveščeni, da je voznik avtobusa na zavarovanem prehodu ceste čez železniško progo poškodoval polzapornici in nadaljeval z vožnjo.

Z avtobusom čez spuščene polzapornice

Policisti so ugotovili, da je voznik avtobusa slovenskih registrskih oznak peljal po regionalni cesti proti Sevnici in ustavil pred prehodom ceste čez železniško progo, kjer so bile polzapornice spuščene, prihod vlaka pa so naznanjali tudi svetlobni znaki. Voznik je kljub opozorilom speljal in trčil v spuščeno polzapornico in jo odlomil, po prečkanju tirov je pri drugi polzapornici ustavil, izstopil iz avtobusa, zapornico s fizično silo odstranil in nadaljeval z vožnjo.

Ogrožanje javnega prometa z nevarnim dejanjem

Policisti Policijske postaje Sevnica bodo voznika avtobusa ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja ogrožanja javnega prometa z nevarnim dejanjem ali sredstvom. Kot pravijo v sporočilu, kazenski zakonik določa, da se z zaporom do treh let kaznuje, kdor uniči ali poškoduje prometne naprave, prometna sredstva, prometne znake in naprave za signalizacijo, prometne varnostne naprave, daje napačne signale ali znamenja, postavlja ovire na prometnih poteh ali ravna na drug podoben način in tako povzroči nevarnost za življenje ljudi ali premoženje velike vrednosti.

sevnica
policija

Pridružite se nam

Zadnje novice