Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
21.11.2019
13:29
Vrtec v občini Sevnica
Foto: Ansat TV
Programi predšolskega varstva v sevniški občini delujejo na osmih lokacijah, v šolskem letu 2019/2020 vrtce obiskuje 730 otrok, to je 16 več kot v lanskem letu.

Napovedujejo še nekaj novih oddelkov

V sedmih letih se je število oddelkov povečalo iz 34 na 43

SVNICA Prostorskim potrebam, ki so posledica iz leta v leto višje vključenosti otrok v vrtce, se je Občina Sevnica v zadnjih letih intenzivno prilagajala z investicijami in odpiranjem novih oddelkov, v sedmih letih se je število oddelkov povečalo iz 34 na 43. V naslednjih letih napovedujejo še nekaj novih oddelkov.

Letos vrtce obiskuje 730 otrok, 16 več kot lani

V šolskem letu 2019/2020 vrtce obiskuje 730 otrok, to je 16 več kot v lanskem letu. Odstotek v vrtce vključenih otrok iz leta v leto konstantno narašča; če je bila pred desetletjem vključenost vseh predšolskih otrok v občini Sevnica v vrtce okrog 65-odstotna, ta odstotek danes znaša blizu 85 odstotkov.

Ocvirk: Potrebno bo urediti dodatne kapacitete v Sevnici in Boštanju

Srečko Ocvirk, župan Občine Sevnica, pove, da želijo slediti potrebam, ki nastajajo. "Sprejem v vrtce je onemogočen zaradi pomanjkanja prostora v drugi polovici šolskega leta, konec zime proti pomladi. Ocenjujemo, da bo potrebno dodatne kapacitete urediti v Sevnici, najprej tri igralnice, in v Boštanju dodatno ureditev prostorov," pove župan.

"To niso več tako velike investicije"

Ocenjujejo, da bodo s tem zagotovili zadostno število mest v vrtcih. "To niso več tako velike investicije, kot so bile v preteklosti, ampak zelo potrebne za starše, ki ne morejo dobiti varstva takrat, kot ga želijo," še dodaja Ocvirk.

Ansat TV

sevnica

Pridružite se nam