Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
19.11.2020
10:27
Nov vrtec na Senovem, november 2020
Grafika: ePosavje.com
Izgradnja novega, skoraj ničenergijskega vrtca na Senovem, naj bi se po načrtih zaključila do konca letošnjega leta. Trenutno poteka opremljanje prostorov, zunanja ureditev ter postavitev igral.

Izgradnja novega vrtca na Senovem po načrtih

KRŠKO Na gradbišču novega vrtca na Senovem, pri nekdanji upravni stavbi rudnika Senovo, trenutno poteka opremljanje prostorov, zunanja ureditev ter postavitev zunanjih igral. "Trenutno v notranjosti potekajo zaključna dela. Tudi zunanja ureditev z ograjo, ureditvami zelenic in igrišč je v teku," je ob tem za našo televizijo povedal krški župan Miran Stanko.

V nove prostore bi se lahko preselili spomladi

V novem vrtcu bo prostora za 8 oddelkov

Po terminskem planu naj bi dela zaključili konec letošnjega leta, sledi tehnični pregled, vrtec pa naj bi se v nove prostore na novi lokaciji preselil v zgodnjih spomladanskih mesecih. "Investicija v nov vrtec z zunanjo ureditvijo, urejenimi dovoznimi potmi, predstavlja novogradnjo. Objekt je poseben v tem, da je lesena gradnja, energetsko zelo varčen in nizko potrošen," dodaja Stanko.

Dobre 3 milijone evrov vredna investicija

Skupna vrednost naložbe znaša 3,3 milijona evra, od tega bodo iz državnih sredstev počrpali 2,28 milijona evrov in 480.000 evrov iz Eko sklada.

(eP)

krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja