Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
19.02.2021
09:41
Vrtnarjenje z balkona
Foto: Družinski inštitut Zaupanje
Dan za spremembe nagovarja prebivalce Slovenije, da aktivno sooblikujejo boljšo družbo na način, da se v svojem okolju povežejo v prostovoljskih akcijah.

Vrtnarjenje z balkona

SEVNICA Letošnji Dan za spremembe bo potekal v soboto, 10. aprila 2021. Večgeneracijski center Posavje Sevnica v sodelovanju s KŠTM Sevnica organizira sklop delavnic, ki so namenjene ozaveščanju o samooskrbi in ponovni uporabi odpadne embalaže. Video prve delavnice smo premierno predvajali v petek, 12. februarja 2021 ob 18.00, na Facebook strani VGC Posavje Sevnica, Mladi v Sevnici in KŠTM Sevnica, kjer smo pokazali, kako si lahko iz odpadne embalaže uredite mini vrtiček začimb ter manjše zelenjave na okenski polici ali balkonu.

Ko se bodo rastlinice lepo ukoreninile in pridobile nekaj moči, pa bomo zopet z vami da vam predstavimo, kako le-te presadite v večje posode in seveda, kako posode tudi okrasite. Vrtnarjenje z balkona je pri roki, primerno tudi za otroke, dišavnice in začimbe nam odišavijo dom in privabljajo dobre žuželke ali pa odganjajo škodljive.

Na tržnici v Sevnici bodo podarjali sadike

Sodelujte lahko vsakdo

Ob Dnevu za spremembe bomo na sobotni Kmečki tržnici Sevnica podarjali sadike mimoidočim in jih s to gesto vzpodbujali k ekološki osveščenosti, ponovni uporabi odpadkov in samooskrbi. Naši akciji se lahko pridružite tudi vi! Vabimo vas, da sadike vzgojite doma in jih ob Dnevu za spremembe prinesete na našo stojnico. Želimo vam prijetno vrtnarjenje ter ugoden pridelek.

Akcija poteka v sodelovanju s KŠTM Sevnica, program Večgeneracijski center Posavje z bogatimi vsebinami pa omogočajo MDDSZEM, Evropski socialni sklad in Občina Sevnica. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki 068 – 642 – 507 in e-naslovu vgc.posavje.sevnica@gmail.com.

Družinski inštitut Zaupanje,
Margareta Lešnik

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja