Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
22.04.2021
09:18
Odpadki ob poteh
Grafika: ePosavje.com
Spomladi že tradicionalno potekajo čistilne akcije, ki jih po Posavju organizirajo tako društva, posamezniki kot podjetja. Pred dnevi so se je lotili tudi v Krškem.

Ob cestah in sprehajalnih poteh vse (preveč) odpadkov za enkratno uporabo

KRŠKO Čistilna akcija je potekala na različnih lokacijah po občini, ena od teh je bilo tudi območje sprehajalne poti ob Savi v Krškem. Organizatorji čistilne akcije so namreč ugotovili, da se v zadnjem času prav tam pojavlja največ odpadkov.

"Ob cestiščih in sprehajalnih poteh smo opazili kar nekaj različnih odpadkov. Gre za odpadke za enkratno uporabo, tukaj mislim na osvežilne robčke, zaščitne maske ter mešano embalažo, predvsem folije, vrečke, plastenke in pločevinke," pojasnjuje vodja zbiranja in odvoza odpadkov pri družbi Kostak Marjan Božič, ki je organizirala čistilno akcijo. Gre predvsem za manjše odpadke, poudarja sogovornik in ob tem poziva občane, da odpadke odvržejo v namenske posode in ne v okolje, saj ga s tem onesnažujejo in kazijo njegov videz.

Neprimerno odložene odpadke so opazili tudi pri ekoloških otokih

Kot dodaja, so med čistilno akcijo opazili tudi nekaj neprimerno odloženih odpadkov pri ekoloških otokih. "Tu gre predvsem za kosovne odpadke in mešane gradbene odpadke, zato naprošamo vse, da takšne odpadke pripeljejo na Center za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad, kjer jih lahko odložijo brezplačno in ne na ekološke otoke, ker s tem kazijo njihov videz in tudi onesnažujejo okolje," dodaja Božič.

Čistilne akcije se je udeležilo 50 zaposlenih iz družbe Kostak

Čistilne akcije, ki so jo organizirali v družbi Kostak, se je udeležilo 50 zaposlenih. V teh dneh podobne akcije sicer potekajo po različnih krajevnih skupnostih v krški občini, tole so posnetki s čistilne akcije, ki so jo ta konec tedna speljali na Senovem v organizaciji tamkajšnjega turističnega društva.

Fotografije (Foto: arhiv ePosavje):

(eP)

krško
posavski tednik
video
kostak krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja