Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
20.05.2020
12:59
Obnova ribnika v Resi
Grafika: ePosavje.com
Pri ribniku na Resi v Krškem so začeli z vzdrževalnimi deli. Kaj vse bodo naredili? Povprašali smo krškega župana, ki nam je povedal več o obnovi te, med Krčani priljubljene točke za prosti čas.

Vzdrževalna dela na ribniku na Resi

Izboljšanje poplavne varnosti Stare vasi na Vidmu

KRŠKO V začetku tega tedna so na ribniku na Resi v Krškem stekla vzdrževalna dela, katerih glavni namen je izboljšanje poplavne varnosti naselja Stara vas, v katerega pritečeta potoka Potočnica iz smeri Zdol in Drnik iz smeri Bučerce.

Tudi čiščenje ribnika in odstranitev mulja

"Hkrati se bodo nekatere zadeve, ki so v nespremenjenem stanju obnovile, da bo celotno okolje izgledalo lepše," ob tem pove krški župan Miran Stanko. Kot dodaja, bodo v sklopu teh del opravili tudi čiščenje ribnika z odstranitvijo mulja. "Da bi ribnik znova dobil novo podobo in boljšo funkcionalnost," dodaja Stanko.

Dela naj bi potekala tri mesece

Čiščenje mulja iz ribnika predvidevajo v jesenskem času

"Dela naj bi potekala tri mesece, nekje v sredini ali proti koncu letošnjega julija naj bi potem ta dela dokončali. Samo čiščenje mulja naj bi se izvedla v jesenskem času," dodaja krški župan. Vzdrževalna dela na ribniku Resa se izvajajo v sklopu projekta Okusi posavsko ribo, ki je sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo.

Vrednost del na ribniku je dobrih 100 tisoč evrov

"Skupna vrednost projekta je nekje 277.000 evrov, delež za ribnik Resa je okrog 107.000 evrov. V celoti je ta projekt mišljen kot promocija prehranjevanja z ribami, da bi se v naši prehrani delež rib povečal. Zato so različni projekti, od katerih je obnova ribnika Resa samo eden," še pove župan.

Kaj vse načrtujejo?

Na ribniku tako načrtujejo zamenjavo obstoječega odvodnega kanala v dolžini 30 metrov, uredili bodo varnostni preliv ob ribniku in odtočni kanal v dolžini 68 metrov, opravili bodo nadvišanje makadamske poti na južnem delu ribnika in dopolnili zavarovanje brežine ribnika v dolžini 80 metrov.

Gibanje na območju ribnika bo do konca julija delno omejeno

"Pred pričetkom gradbenih del bo na mestih, kjer poteka promet pešcev, kolesarjev in motornih vozil, gradbišče zavarovano z zaščitno ograjo, zato bo gibanje občanov na območju ribnika Resa do predvidoma konca julija delno omejeno. Občane prosimo, da upoštevajo postavljeno signalizacijo," dodajajo na Občini Krško.

Fotografije (Foto: ePosavje.com):

(bš)

krško
video
fotogalerija

Pridružite se nam