Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
16.04.2020
22:12
Sprostitev storitev, 20. april in 4. maj
Grafika: ePosavje.com
Z 20. aprilom in 4. majem nova sprostitev začasnih prepovedi ponujanja in prodajanja blaga ter storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Kaj se spreminja? Več v nadaljevanju.

20. aprila prva večja sprostitev začasnih prepovedi

Avtoservisi, kemične čistilnice, storitve na prostem, osebni prevzemi blaga na prostem

KRŠKO Tako se bodo 20. aprila znova odprle prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo gradbeno - inštalaterski material, tehnično blago ali pohištvo, specializirane prodajalne za prodajo avtomobilov in koles, kemične čistilnice in servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja tehničnega blaga, servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja motornih vozil in koles (vulkanizerske, avtoličarske, avtokleparske, delavnice za popravilo koles).

Storitve na prostem brez stika s potrošniki

Znova se bodo lahko opravljale storitve, ki se opravljajo na prostem in pri katerih se lahko zagotovi, da ne prihaja do stikov s potrošniki (vrtnarske storitve, krovska dela, fasaderska dela), prav tako osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki, dovoljene bodo športno-rekreativne storitve na prostem, v športnih objektih na prostem in na površinah za šport v naravi ob ohranjanju varne razdalje do drugih.

Od 4. maja naprej tudi k frizerjem

Odprti tudi kozmetični saloni in saloni za nego psov in mačk

Od 4. maja naprej pa bodo odprte prodajalne do velikosti 400 m2 prodajnega prostora, z izjemo prodajaln v trgovskih centrih, frizerski in kozmetični saloni ter saloni za nego psov in mačk ter ostalih živali.

Še vedno bo potrebno upoštevati napotke in navodila

Pri opravljanju dejavnosti bo potrebno upoštevati vsa navodila ministrstva, pristojnega za zdravje, in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2. Prav tako velja, bodo lahko v prodajalnah z gradbeno-inštalaterskim materialom in v prodajalnah do 400m2 v času od 8.00 do 9.30 nakup opravileo izključno ranljive skupine (npr. invalidi, starejši od 65 let, nosečnice). "Starejši od 65 let lahko opravijo nakup samo v tem času. Potrošnik, starejši od 65 let, po potrebi izkazuje svojo pravico do nakupa v tem rezerviranem terminu z osebnim dokumentom," dodajajo v sporočilu.

(bš)

koronavirus
brežice
krško
sevnica
posavje

Pridružite se nam