Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
06.12.2019
09:51
Večgeneracijski center Brežice v Artičah
Foto: Večgeneracijski center Brežice
Večgeneracijski center Posavje (VGC), enota Brežice svoje aktivnosti v glavnem izvaja na sedežu, torej v Mladinskem centru Brežice, dvakrat mesečno pa tudi v Bistrici ob Sotli.

Z aktivnostmi Večgeneracijskega centra pričeli tudi v Krajevni skupnosti Artiče

ARTIČE Udeležba je odlična, vendar še vedno nekako zaznavamo večjo udeležbo tistih, ki so blizu lokacije. Zato smo aktivnosti želeli približati tudi tistim, ki nimajo prevoza ali pa jim je preprosto predaleč, da se aktivnosti udeležijo v Brežicah. Prav tako smo želeli z aktivnostmi dodatno povezati ljudi znotraj Krajevne skupnosti. Tako smo že ve mesecu novembru imeli uspešno predstavitev delovanja VGC in Sopotnikov (brezplačnega prevoza za starejše). Kaj kmalu smo nato izvedli tudi prvo aktivnost. Na Banovi domačiji smo ob topli krušni peči in v dobrem vzdušju izdelovali slike, krasili pladnje in lončke s servietno tehniko. Nastalo je veliko unikatnih izdelkov, ki bodo še kako dobrodošlo darilo ob prihajajočih praznikih ali zgolj lep okrasek domačega doma.

Fotogalerija (Foto: Večgeneracijski center Brežice):

Ob velikem navdušenju smo izpeljali še eno delavnico, tokrat smo v pred adventnem času izdelovali adventne aranžmaje. Lesene podstavke smo okrasili in dodali še sveče, ki nas bodo štiri nedelje spominjale na čar prihajajočih dni. Delavnice smo izpeljali v sodelovanju z našo prostovoljko Marino Prosenik, v decembru pa imamo v planu že nove aktivnosti, tokrat medgeneracijske. Veseli smo, da je vedno večje zanimanje za aktivnosti VGC, kjer se nekaj naučimo, predvsem pa družimo, tkemo vezi, izdelke pa nato odnesemo domov. Predvsem v tem predprazničnem času in dolgih večerih, ko imamo malce več časa, je druženje še kako dobrodošlo. Hkrati pa tudi pomembno za vsakega izmed nas, posebej pa za starejše, ki se nemalokrat znajdejo sami in osamljeni.

Mihaela Kežman,
Večgeneracijski center Posavje

večgeneracijski center posavje
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja