Skip to main content
Torek, 28. november 2023
19.12.2020
12:46
Molan, stanje v občini Brežice, 18. december 2020
Grafika: ePosavje.com
Z brežiškim županom Ivanom Molanom smo se v petkovem popoldnevu pogovarjali o epidemiološki sliki v občini. Do 17. decembra so v občini potrdili 320 primerov okužbe, v celotnem novembru 338.

Brežiški župan za ePosavje.com: "Zaskrbljeni smo nad številkami"

"Po eni strani smo veseli, da se je stanje v Domu upokojencev umirilo"

BREŽICE Od 1. do 17. decembra so v občini Brežice potrdili 320 primerov okužbe s SARS-CoV-2 virusom, v celotnem novembru so jih imeli 338. "Zaskrbljeni smo nad številkami. Po eni strani smo veseli, da se je stanje umirilo v Domu upokojencev. Definitivno je veliko razpršenih okužb, katere je zelo težko spremljati," je ob tem povedal brežiški župan Ivan Molan.

Pred prazniki: "Ostanimo v okviru svojih najdražjih"

Ob tej priložnosti je Molan pozval občane, da se strogo držijo navodil in vseh ukrepov za preprečitev širjenja okužb. "Še posebej med prazniki. Verjamem, da si vsi želijo čim več druženja. Prosil bi, da se zadržimo, ostanemo v okviru svojih najdražjih. Verjamem, da bo drugo leto, ko bo na voljo cepivo, boljše in bo dovolj časa za praznovanje," dodaja župan.

"Podjetjem lahko priporočimo, da se poslužijo hitrih testov"

Na Občini Brežice so v nenehnem stiku z Zdravstvenim domom Brežice, Splošno bolnišnico Brežice in drugimi inštitucijami. "Dejstvo je, da kaj bistveno več kot samo opozarjati niti ne moremo. Seveda če je potrebno reševati kaj drugega, kot so kontejnerji ali kaj podobnega, sproti rešujemo. Tudi zaščito v šolah smo uredili, šole so zdaj sicer zaprte. Kaj drugega ne moremo, razen lahko priporočamo našim podjetjem in vsem ostalim, da se poslužijo hitrih testov, ki so na voljo in ki jih izvaja Zdravstveni dom. Na tak način čimprej izločijo ljudi, ki so okuženi," še pove brežiški župan.

Asimptomatski primeri

Molan je ob tem izpostavil tudi primere asimptomatskih občank in občanov. "Lahko rečem, da je ogromno ljudi okuženih, ki sploh nimajo simptomov. Priporočal bi čimveč podjetjem, da izvedejo hitre teste in tiste ljudi, ki imajo okužbe ali zelo blage znake izločijo in s tem preprečijo množično okuževanje.

V sredo, 16. decembra, so imeli največ aktivnih primerov doslej

Od 30. septembra do 18. decembra so v občini Brežice potrdili 870 primerov okužb z virusom SARS-CoV-2, v sredo, 16. decembra, pa so imeli doslej največ aktivnih primerov v občini - 256. V četrtek, 17. decembra, je ta številka padla na 250, še vedno pa je dnevna incidenca primerov na 100.000 prebivalcev v četrtek bila s 1039,5 nad magično številko 1000. 

Aktivni primeri v občini Brežice, 30. september do 18. december 2020

(bš)

koronavirus
brežice
video

Pridružite se nam