Skip to main content
V Posavju 19.8° C Sobota, 1. oktober 2022
22.01.2021
13:09
Z brežiškim županom o stanju v občini COVID-19, 22. januar 2021
Grafika: ePoasvje.com
V petkovem dopoldnevu smo se pogovarjali z brežiškim županom Ivanom Molanom. Decembra so v Brežicah potrdili 705 primerov okužbe, v prvih 21 dneh letošnjega januarja 627.

V četrtek v brežiški občini še 340 aktivnih primerov

Še šesti dan zapored manj aktivnih primerov

ARTIČE V občini Brežice so imeli po četrtkovih 21 potrjenih primerih že 340 aktivnih primerov. Najvjišje so bili 6. januarja letos s 565 aktivnimi primeri, četrtkovo številke pa lahko umestimo v dneve okrog 27. decembra lani. "Še vedno je zelo veliko okuženih in predvsem nas zaradi tega skrbi, da ne bo prišlo do sproščanja ukrepov, kot nekje drugje," nam je v petkovem dopoldnevu povedal brežiški župan Ivan Molan

"Upam, da se bo stanje čimprej umirilo"

"V našem koncu žal otroci še ne bodo šli v šolo. Upam pa, da se bo stanje čimprej umirilo. Opažam, da se je tudi pri nas začelo stanje malo padati. Mislim, da bi se v roku enega do dveh tednov moralo stanje umiriti," še dodaja župan.

Molan: "Ob prvi priložnosti, ki jo bom imel, se bom tudi sam cepil"

"Ne verjamem, da se bo brez cepiva ta korona nekako zaključila"

Molan še upa, da se bodo ob dostopnosti cepiva ljudje čimprej cepili, predvsem rizične skupine. "Brez cepiva, enostavno, ne verjamem, da se bo ta korona nekako zaključila. Tudi sam bom med tistimi, ko se bom ob prvi priložnosti, ki jo bom imel, tudi sam cepil," dodaja župan.

Število aktivnih primerov v občini Brežice od 30. septembra 2020:

Število aktivnih primerov v občini Brežice, 21. januar 2021

(bš)

brežice
koronavirus
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja