Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
20.03.2020
16:20
Direktorica brežiške bolnišnice, 20. marec
Foto: ePosavje.com
V Splošni bolnišnici Brežice se pripravljajo na morebitno povečanje okužb s COVID-19. V ta namen so preuredili del internega dela.

"Prilagajamo organizacijo dela"

Kot nam je zjutraj zaupala Anica Hribar, direktorica Splošne bolnišnice Brežice, v bolnišnici dnevno spremljajo razvoj dogodkov in prilagajajo organizacijo dela, glede na stanje v Sloveniji in predvsem glede na stanje v Posavju.

En oddelek pripravljen za oskrbo

"V bolnišnici smo pripravili en oddelek na internem oddelku, kjer bomo lahko sprejemali paciente s sumom na koronavirus. Temu primerno sledi tudi organizacija dela na ostalih oddelkih bolnišnice," pravi Hribarjeva. Na vprašanje, kakšno je stanje z zaščitno opremo, pravi, da je imajo za sprotno delo. "Računamo, da bomo preko države dobili več zaščitne opreme za naše zaposlene."

Kako je s "hrvaškimi" zdravniki v bolnišnici?

Ob tem so zaprosili državo, da sprejme meddržavni sporazum z Republiko Hrvaško, da bi zaposleni lahko nemoteno prehajali državno mejo ob upoštevanju varnostnih mehanizmov. "V kolikor bi se pojavil problem, smo dogovorjeni z zdravniki, da bodo daljši čas bivali v Brežicah - ali znotraj bolnišnice ali zunaj, v sodelovanju z Občino Brežice imamo to tudi to zagotovljeno, da bi lahko tudi ti zdravniki nemoteno opravljali delo v bolnišnici," dodaja direktorica.

"Določenega števila zaposlenih ne razporejamo na delo"

"Velika sprememba je v tem, da ne izvajamo specialističnih ambulant, da ne opravljamo naročenih operacij. Določenega števila zaposlenih trenutno ne razporejamo na delo, bodo pa pomembni v primeru kakršnihkoli sprejemanj okuženih pacientov, ko bomo morali delo znova reorganizirati na drugačen način," še pove Hribarjeva.

Del izpraznjenega internega oddelka bodo namenili za morebitne paciente

24 postelj bo na voljo

Kot je za Slovensko tiskovno agencijo povedala direktorica Splošne bolnišnice Brežice Anica Hribar, bodo del izpraznjenega oddelka - ta je ločen od preostale bolnišnice - namenili za bolnike z okužbo z virusom COVID-19 ko in če bo to potrebno. Skupaj 24 postelj bo namenjenih morebitnim hospitaliziranim pacientom z omenjenim virusom, a zaenkrat teh potreb v Posavju še nimamo.

Zaščitne opreme dovolj le za sproti

Hribarjeva je za STA še povdala, da imajo zaščitne opreme dovolj zgolj za sproti, novo so naročili in od državnih organov dobili zagotovila za dostavo. Sprejemna točka pred Urgentnim centrom Brežice se je sicer spremenila v ambulanto COVID.

Kako je z brežiškimi zdravniki iz Hrvaške?

"Zaenkrat z njihovim prehajanjem meje ni težav"

Na vprašanje, kako kaže z zdravniki, ki dnevno prihajajo s hrvaške strani državne meje, pravi, da z njihovim prehajanjem meje zaenkrat ni težav, v primeru zaostritve razmer pa bodo ustrezno namestitev zanje zagotovili v Brežicah in okolici.

(bš)

brežice
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja