Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
21.06.2019
22:05
Foto: Luka Rudman
Na predpraznični večer, 24. junija, se na brežiškem gradu ob 18. uri pričenja prvo dejanje festivala Brežice, moje mesto.

Brežice, moje mesto 2019

V ponedeljek se z Dnevom kruha, vina in salam pričenja festival Brežice, moje mesto

BREŽICE Dan kruha, vina in salam bo znova postregel z odličnimi vini, salamami, siri, domačim kruhom in glasbo v spremstvu harmonike. Za zabavo na glavnem odru bodo poskrbeli: zasedba Gadi, Brežiški flosarji, Brigita Šular, Gasilski pihalni orkester Loče in Lojze Ogorevc.

Izbira najboljšega posavskega kruha

Priča bomo tudi razglasitvi zmagovalcev Županovega vina, izbrali pa bomo tudi najboljši posavski kruh. Vsi ljubitelji peke kruha, ki bi se radi s svojim domačim kruhom udeležili ocenjevanja, vabljeni k sodelovanju. Svoj kruh lahko na dan dogodka oddate v času od 14:00 – 15:00 v Gradu Brežice. Dodatne informacije prejmete na e-naslovu julita.hribar@zptm.si ali tel. št. 05 90 83 790.

Predstavitev turističnih in vinogradniških društev

Sicer pa se bodo na grajskem dvorišču predstavila turistična in vinogradniška društva Sromlje, Pišece, Cerklje ob Krki, Gadova Peč, Jesenice-Dolina, Bizeljsko, Kapele in Dobova ter lokalni ponudniki MK mesarija, Okrepčevalnica Štritof, Okrepčevalnica Kranjčič Ana, Sirarstvo Benkoč, Martinovi, Mesni butik Pigi in Bela gorca. Cena degustacijska kozarca z vključenimi 10 degustacijskimi boni je 7,00 eur.

Brežice, moje mesto

brežice
brežice moje mesto
napovednik

Pridružite se nam