Skip to main content
V Posavju 18.7° C Torek, 24. maj 2022
29.05.2021
19:37
Začetek splošne mature 2021
Foto: Gimnazija Brežice
S pisnim izpitom iz angleščine se je v soboto začela letošnja splošna matura. Pisni izpiti se bodo končali 16. junija, ustni pa bodo od 14. do 23. junija. Tudi letošnja matura je v znamenju covida.

Začetek letošnje splošne mature

BREŽICE Danes se s pisnim izpitom iz angleščine začenja splošna matura. Letošnjo maturo bo že drugo leto zapored opravljala generacija, ki je svojo zrelost dokazala tudi med šolanjem na daljavo, ko bi dijaki najbolj potrebovali vsakdanjo spodbudo v šoli. Svojo zrelost in znanje pa bodo pokazali in dokazali na maturitetnih izpitih. Maturo bo na brežiški gimnaziji prvič opravljalo 97 dijakov.

Na Gimnaziji Brežice bo maturo prvič opravljajo 97 dijakov

Priprave na maturo so letos zaradi epidemije covida-19 potekale drugače kot običajno, saj so se dijaki nanjo osredotočali s poukom na daljavo. Matura se bo v ponedeljek nadaljevala s pisnim izpitom iz slovenščine. Pisni izpit iz matematike bo 5. junija, množica izbirnih predmetov splošne mature pa v obdobju od 1. do vključno 16. junija. Ustni izpiti bodo potekali od 14. do 23. junija.

Fotogalerija (Foto: Gimnazija Brežice):

Tudi letos v znamenju epidemioloških ukrepov

Zaradi epidemije je bilo potrebnih tudi nekaj vsebinskih prilagoditev mature. Tudi pri letošnji maturi bodo morali v šoli upoštevati nekaj higienskih ukrepov. Zbiranja dijakov v šoli in pri oglasni deski ne bo, dijaki bodo po elektronski pošti obveščeni, v kateri učilnici bodo opravljali maturitetni preizkus. Obvezno bo razkuževanje in umivanje rok ter nošenje maske. V učilnicah bo praviloma po 15 kandidatov. Med 30- minutnimi odmori bodo dijaki ostajali v učilnici.

Rezultati 12. julija

Z uspehom na splošni maturi bodo dijake seznanili na šolah 12. julija. Na isti dan si bodo od 7. ure lahko pogledali svoje rezultate pri posameznih predmetih s pomočjo šifre tudi na spletu.

Splošna matura 2021

"Zaupajte vase in v vaše sposobnosti"

"Drage dijakinje, dijaki, želimo veliko uspeha, znanja in sreče na maturi. Štiri leta ste se pripravljali na maturo, ki predstavlja zaključek vašim dosedanjim uspehom. Zaupajte vase in v vaše sposobnosti," so zapisali v Gimnaziji Brežice

Gimnazija Brežice

gimnazija brežice
brežice
šole v posavju

Pridružite se nam

Poglejte tudi