Skip to main content
Torek, 16. april 2024
10.12.2019
10:21
Minister za notranje zadeve na obisku v Posavju
Grafika: ePosavje.com
Na povabilo Sveta regije Posavje je Posavje v ponedeljek obiskal minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar. Poudarka tokratnega obiska migracije in romska problematika. V Krškem dobili zagotovila.

Minister za notranje zadeve na obisku v Posavju

"Obisk je prinesel zanimivo razpravo"

KRŠKO "Obisk Sveta regije Posavje s poslanci Državnega zbora in župani je prinesel zanimivo razpravo. Posebej smo se pogovarjali o migracijah in o romski problematiki. Nekaj tem smo namenili prometnemu koridorju iz Krškega proti Celju in varnosti na cestah, nekaj pa je bilo lokalnih tem, ki jih župani na vsakem srečanju posebej izpostavijo," je ob obisku povedal minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.

"Ne ocenjujemo, da je tukaj povečan obseg migracij"

Na vprašanje o problematiki migracij na območju Posavja - spomnimo, konec leta 2015 smo bili v Posavju najbolj na udaru množične begunske krize - je minister povedal, da "v tem trenutku ne ocenjujemo, da je tukaj povečan obseg migracij. Z migracijami se bistveno bolj soočajo v občini Črnomelj. Vemo, da tudi tukaj potekajo ilegalni koridorji za tihotapljenje ljudi. Policija je tukaj uspešna, kar nekaj kriminalnih združb v tem delu Slovenije je bilo razbitih in spremljamo situacijo."

Romska problematika

Na vprašanje o romski problematiki minister pravi, "da je to nekaj, kar je tukaj stalnica. Policija s svojim preventivnim delovanjem ima programe, s katerim preprečuje določena kazniva dejanja in obvladuje deviante pojave. Kar se tiče preprečevanja kaznivih dejanj, je tudi tukaj policija uspešna. Župani so nam povedali, s kakšnimi težavami se srečujejo. Policija bo pri kakršnihkoli kaznivih dejanjih učinkovita, tako kot policija vedno je."

Stanko: "Dobili smo zagotovilo, da bo sodelovanje potekalo še naprej"

Ministra je dopolnil krški župan Miran Stanko. "O tej temi smo se pogovarjali, to je bila ena izmed osrednjih tem pogovora. Predstavili smo naše videnje tega problema in nakazali določene rešitev. Res pa, da je to tako obsežen in dolgotrajen problem, da ga je nemogoče rešiti na enem sestanku. Kar se mi zdi pomembno, je to, da smo se dogovorili, da se ga rešuje interdisciplinarno z udeležbo različnih ministrstev. Ministrstvo za notranje zadeve ne more biti edini igralec pri reševanju tega problema in je potrebno vključiti še vse ostale. Dobili smo zagotovilo, da bo sodelovanje potekalo naprej in da se bomo v tem smislu še slišali in iskali rešitve."

(bš)

krško
video
posavski tednik
državna meja

Pridružite se nam