Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
10.06.2022
13:54
Labod je naprodaj
Foto: arhiv ePosavje
Na dražbi za zemljišča Laboda na Vidmu v Krškem so ponudili tisočaka nad izklicno ceno, je razvidno iz objave na spletnih straneh Agencija republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve.

Za tri zemljišča Laboda na Vidmu tisočaka nad izklicno ceno

KRŠKO Stečajni upravitelj Andrej Perdan je do 25. aprila zbiral ponudbe za tri nepremičnine nekdanjega Laboda na Vidmu v Krškem. Mestna občina Krško je v lanskem letu s sklepom občinskega sveta odločila, da si na teh objektih zagotovi predkupno pravico. Predvsem z namenom, da bi lahko začeli s pripravo tega območja za nek drug namen. "Sama predkupna pravica ne pomeni, da je smo že avtomatsko prvi v vrsti za nakup, ampak je za to treba imeti tudi denar in iti na dražbo," nam je februarja povedal župan Stanko.

Tisočak nad izklicno ceno

Na dražbi so določili izhodiščno ceno 1.000.000 evrov, tri parcele v katarski občini 1315 Videm (1/8, 1/9 in 1/10) so prodali za 1.001.000 evrov. Okrožno sodišče v Ljubljani je v četrtek objavilo sklep o soglasju k sklenitvi prodajne pogodbe v stečajnem postopku nad pravno osebo (in dolžnikom) družbo Labod konfekcija d.d. - v stečaju.

Pogodbo so podpisali 18. maja

Pogodbo s kupcem - v omenjeni objavi kupca niso navedli - so podpisali 18. maja 2022, sodišče pa so nato zaprosili za soglasje k prodaji.

Iz našega arhiva (27. januar 2022):

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja