Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
01.01.2022
07:47
Krško, status mestne občine
Foto: ePosavje.com
Krški občinski svetniki so na decembrski seji sprejeli predloga proračunov za naslednji dve leti.

Za naložbe v naslednjem letu 21,5 milijona evrov

KRŠKO V osnutku sta bila na prejšnji seji proračuna že sprejeta, sedaj pa je prišlo do določenih manjših popravkov, in sicer za leto 2022 malenkostno povišanje iz razlogov dodatnih prihodkov, ki so bili zaznani in tudi upoštevani, nekaj malega popravkov pa se je vršilo tudi na investicijskih odhodkih, je povedal župan Mestne občine Krško Miran Stanko. "Zdaj proračun za leto 2022 na odhodkovni strani znaša slabih 48 milijonov, na prihodkovni pa približno dva milijona manj. Za leto 2023 pa je višina proračuna približno 41,5 milijona evrov, razlika med odhodki in prihodki pa je približno sto tisoč evrov."

Knjižnica, bazen, šola v Velikem Podlogu, nova šola dr. Mihajla Rostoharja

V letu 2022 za naložbe namenjajo 21,5 milijona evrov, v letu 2023 pa 15,3 milijona evrov. Po besedah župana bodo med večjimi nadaljevanje novogradnje prizidka Valvasorjeve knjižnice Krško, bazen Krško, novogradnja podružnične šole v Velikem Podlogu in Osnovne šole dr. Mihajla Rostoharja, energetska sanacija Doma XIV. divizije na Senovem in izgradnja kolesarske povezave med Krškim in Kostanjevico na Krki.

Bezjak: "Premalo sredstev za krajevne skupnosti"

Občinski svetnik (DeSUS) in predsednik Krajevne skupnosti Brestanica Vlado Bezjak je dejal, da je premalo sredstev namenjenih za krajevne skupnosti. »Za letno in zimsko vzdrževanje cest v Krajevni skupnosti Brestanica namenjamo 40.380 evrov, dobimo pa 61 tisoč evrov na leto – vzdržujemo dva domova in združujemo petnajst društev. Pričakujem, da bodo kaj 'dvignili'.«

(eP)

krško
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi