Skip to main content
V Posavju 16.4° C Ponedeljek, 20. marec 2023
13.08.2019
07:45
Grafika: ePosavje
Noč s ponedeljka na torek je bila ena toplejših noči v letošnjem poletju. V primerjavi z nočjo z nedelje na ponedeljek je bila na postaji Cerklje ob Krki toplejša za kar 7°C. Čaka nas ohladitev.

Noč s ponedeljka na torek za 7°C toplejša kot iz nedelje na ponedeljek

Napovedano toplotno obremenjeno ponedeljkovo popoldne se je nadaljevalo tudi v noč na torek. Tako so na samodejni postaji Agencije Republike Slovenije za okolje v Krškem ob 2. uri zjutraj namerili 25°C ob 92% vlažnosti in minimalnem vetriču z zahoda. Podatek o temperaturi je zanimiv še toliko bolj, ko ga primerjamo s temperaturo prejšnje noči.

Visoka temperatura ob visoki vlažnosti

V noči iz nedelje na ponedeljek so namreč ob 2. uri zjutraj v Cerkljah ob Krki izmerili, za spanje veliko bolj prijetnih, 18°C. Razlika? Visokih 7°C!

In kako kaže?

In kako kaže? Kaže na ohladitev. Vse je mogoče, da bo torkova najvišja dnevna temperatura komaj dosegla že omenjenih nočnih 25°C. Če sploh. Torek bo namreč oblačen, z jugozahoda pa nas bo v noči na sredo dosegla ohladitev, z dežjem in nevihtami. Kot zaenkrat kažejo vremenski modeli, bo največ dežja v noči na sredo, v sredinem dopoldnevu pa bodo padavine ponehale.

Ob koncu tedna znova do 30°C

Četrtkovo jutro bo najhladnejše, temperature se bodo spustile do 11°C, najvišje dnevne pa komaj čez 23-24°C. Proti koncu tenda bo vse topleje, v nedeljo lahko znova pridemo do 30°C.

Vremenska napoved (vir: ARSO):

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, ki bodo pogostejše popoldne in zvečer. Predvsem v zahodni in južni Sloveniji bodo tudi nevihte. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 27, na Primorskem do 31 °C.

Ponoči bo oblačno s padavinami, ob morju bodo tudi nevihte. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila.

Jutri bo sprva pretežno oblačno, zjutraj bo dež povsod ponehal. Čez dan se bo delno zjasnilo, popoldne bo možna še kakšna krajevna ploha. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, na Primorskem do 19, najvišje dnevne od 20 do 24.

(bš)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja