Skip to main content
Torek, 16. april 2024
09.06.2021
21:18
Cepljenje za nenaročene v Sevnici
Foto: ePosavje.com
Po četrtkovi cepljenju proti COVID-19 za nenaročene v Krškem bo podobna akcija v naslednjem tednu, v sredo in petek, ne pred Zdravstvenim domom, ampak pri Športnem domu. Več podrobnosti.

V sredo in petek cepljenje za nenaročene tudi v Sevnici

SEVNICA Iz Zdravstvenega doma Sevnica so sporočili, da bo v naslednjem tednu cepljenje proti COVID-19 za nenaročene osebe potekalo tudi v Zdravstvenem domu Sevnica.

Kdaj, kje in s katerim cepivom?

V sredo in petek, 9. in 11. junija, bodo akcijo cepljenja za nenaročene osebe. V sredo bo cepljenje pred Športnim domom v Sevnici (na Prvomajski ulici 15 pri bazenu) potekalo med 14. in 19. uro, v petek pa med 10. in 16. uro. V ponedeljek dopoldne so spremenili lokacijo, sprva je bilo cepljenje predvideno pri Zdravstvenem domu Sevnica.

Kot pravijo v obvestilu, bo cepljenje potekalo s cepivom Astra Zeneca, zapisani termini pa veljajo samo za nenaročene osebe. "Zainteresirane osebe naj imajo s seboj zdravstveno izkaznico in osebni dokument," še dodajajo.

SREDA, 9. JUNIJ 2021

(08:33) V Sevnici imajo pripravljenih 2000 doz cepiva

V Sevnici je vse pripravljeno na popoldansko cepljenje za nenaročene osebe pred Športnim domom. V Zdravstvenem domu Sevnica so pripravili 2000 doz cepiva Astra Zeneca, danes bo cepljenje tam med 14. in 19. uro, v petek pa med 10. in 16. uro.

(14:32) Zaenkrat še brez pretiranega zanimanja

Na množičnem cepljenju nenaročenih v Sevnici zaenkrat ni bilo tako množičnega odziva, kot je bil pred tednom dni v Krškem. Kot smo lahko prešteli pred Športnim domom Sevnica, je do 14. ure na cepljenje čakalo 18 oseb.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(21:03) "V petek smo dobili poziv"

"V petek smo dobili poziv, da lahko izvedemo cepljenje za nenaročene paciente s cepivom AstraZeneca. Naročili in dobili smo 2000 doz, zato smo odprli dva termina, v sredo in v petek. Verjamemo, da je bilo v oglaševano medijev in verjetno tudi ministrstva, da se to dogaja danes v Sevnici."

Od kod vse so prišli?

Kot je dodala sogovornica, "je bila peščica ljudi že eno uro pred 14. uro pred Športnim domom, smo jih tudi že cepili. Prišli so iz Slovenskih Konjic, Prekmurja in Vrhnike. Dokler še ni velike gužve, imamo pregled od kod kdo prihaja."

V Krškem več povpraševanja od ponudbe

To bo drugo takšno cepljenje za nenaročene v Posavju, v četrtek, 3. junija, je bilo v Krškem več povpraševanja od ponudbe. Porabili so namreč vse za tedaj načrtovane odmerke, 300 odmerkov cepiva Janssen in še dodatnih 200 Astra Zenece.

(eP)

koronavirus
covid19
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja