Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
12.05.2021
09:58
Nova OŠ Ane Gale v Sevnici
Grafika: ePosavje
Dobra novica prihaja iz Ljubljane (in Sevnice). Sevničani so bili uspešni na javnem razpisu Ministrstva za šolstvo in šport za sofinanciranje investicij, ko bodo dobili sredstva za šolo OŠ Ane Gale.

Sevničani uspešni na razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport

SEVNICA Na razpis Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v proračunskem obdobju 2021–2024 so Sevničani prijavili projekt izgradnje nove Osnovne šole Ane Gale Sevnica. Zdaj so prejeli sklep o odobritvi sofinanciranja projekta v višini 1.097.000 evrov, njegovo izvedbo pa načrtujejo v letu 2022 in 2023. Do pričetka del bodo v Sevnici morali zagotoviti še vso projektno dokumentacijo.

Pet matičnih, (vsaj) tri specialne učilnice

Po projektni nalogi bi zagotovili vsaj pet matičnih učilnic, od tega tri za program nižjega izobrazbenega standarda in dve za posebni program, pa tudi vsaj tri specialne učilnice. Kot piše v dokumentu, naj bo ena matična učilnca za posebni program oblikovana v stilu učnega stanovanja, poleg učilnic pa bi želeli tudi večnamenski prostor za športno vzgojo, šolske prireditve in roditeljske sestanke. V novih prostorih bo tudi jedilnica z razdelilno kuhinjo ter prostor za učitelje in prostor za izvedbo nege.

Projekt ocenjujejo na 2,3 milijona evrov

V Sevnici bodo izgradnji vseh prostorov za potrebe šole z učilnicami in vsemi spremljajočimi prostori za izvedbo programov ohranili dva oddelka vrtca Kekec ter celovito uredili širšo okolico pri OŠ Sava Kladnika in športni dvorani. Ocenjena vrednost projekta je 2,3 milijona evrov.

Naslednji teden podpis pogodbe za izdelavo projektne dokumentacije

V preteklih tednih so izvedli javni razpis za izbor pripravljavca projektne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja in kot pravijo na Občini Sevnica, bodo pogodbo z izbranim izvajalcem, TMD Invest d.o.o. iz Ptuja, podpisali prihodnji teden.

Selitev v nove prostore jeseni 2023

Sevničani si želijo, da bi gradbeno dovoljenje pridobili do konca letošnjega leta, sledila bo pridobitev novelacije investicijske dokumentacije in objava javnega razpisa za izbor izvajalca gradnje objekta. Pričetek del na terenu predvidevajo junija naslednje leto, v nove prostore pa bi se šolarji preselili jeseni 2023.

OŠ Ana Gale, Sevnica

(eP)

sevnica
šole v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja