Skip to main content
V Posavju -5.4° C Torek, 7. februar 2023
26.08.2022
13:16
Razgledna ploščad na Sv. Vidu
Grafika: Občina Brežice
Na javnem zbiranju ponudb za izgradnjo razgledne ploščadi na Svetem Vidu nad Brežicami so dobili dve ponudbi, zdaj je jasno tudi, katera je bila najcenejša in komu so naročilo oddali.

Razgledna ploščad nad Brežicami

BREŽICE Poročali smo že, da bodo na Svetem Vidu nad Brežicami postavili razgledno ploščad. Pri načrtovanju objekta na tej priljubljeni vzpetini so se odločili za obliko plastnice, "katere simbolna in oblikovna raven izhaja iz narave in razmerij zlatega reza. Predstavlja skoraj polkrožni podaljšek hriba, ki omogoča uporabniku korak dlje od varnega in širši pogled v daljavo - skrajnih dimenzij 6,3 x 13,7m (osrednji del 6,2x10m), višine tlaka 4,3 metra nad terenom, zato spada med nezahtevne objekte."

Na ploščadi klop, daljnogled in drog za zastavo

Ograja bo prav tako iz jekla, tlaki bodo iz lesenih podnic avtohtonega lesa, iz kostanja in lesene podkonstrukcije. Na ploščadi bo klop, daljnogled in 6 metrov visok drog za državno zastavo. "Predvideno je odvodnjavanje terena po pobočju in drenaža za temelji. Objekt bo priključen na javno elektro omrežje preko obstoječega merilnega mesta, ki se uporablja za potrebe razsvetljave cerkve, in nima lastnih priključkov," so ob najavi projekta povedali v Brežicah.

Na javno naročilo prejeli dve ponudbi

Kot je razvidno iz dokumentacije, so na javno naročilo prejeli dve ponudbi, ponudba družbe HPG Brežice je 131.281,14 evrov, družbe Zelkom d.o.o. pa 162.089,55 evrov. Konec julija so oba ponudnika povabili k oddaji končne ponudbe, a se zneska nista spremenila. Na Občini Brežice so najugodnejšo ponudbo označili kot dopustno, v odločitvi pa so zapisali, da čakajo še na sofinancerska sredstva.

Projekt so prijavili na javni razpis ministrstva

"Naročnik ne bo pristopil k podpisu pogodbe za naročilo, v kolikor ne bo prejel ustreznega sklepa o sofinanciranju projekta, ki ga je naročnik prijavil na javni razpis Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Sofinanciranje vlaganj v javno in skupno turistično infrastrukturo in naravne znamenitosti v turističnih destinacijah," so še zapisali v odločitvi.

brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi