Skip to main content
V Posavju 4.3° C Sreda, 24. 2024
15.06.2021
21:23
Železniška postaja Krško
Foto: ePosavje.com
Poročali smo že, da pripravljajo obnovo železniških postaj Krško in Sevnica. Rok za oddajo ponudbo za izdelavo projektne dokumentacije so podaljšali.

Za teden dni podaljšali rok za oddajo ponudb

KRŠKO Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo so podaljšali rok za oddajo ponudb na javno naročilo za izdelavo projektne dokumentacije za nadgradnjo železniške postaje Sevnica in gradnjo novega podvoza ter nadgradnjo železniške postaje Krško.

Za posodobitev železniške postaje Krško bo potrebno preurediti tirno sliko postaje, v prvotnih načrtih je bil tudi nov otočni peron. Postaja Krško bo tako dobila novo obliko z novo peronsko infrastrukturo, perone višine 550 milimetrov z novim podhodom in dvigali, ki bodo omogočali dostop na vlaku tudi gibalno omejenim osebam.

Primerljiva bo s postajami Laško, Celje, Pesnica

Nova železniška postaja Krško bo primerljiva s postajami Laško, Celje, Pesnica, Šentilj ali pa s postajama Pragersko in Hodoš, ki sta bili zgrajeni v minulih letih.

Ponedeljek, 21. junija, do 10. ure

Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo so ponudbe zbirali do 14. junija, "cena ni edino merilo za oddajo naročila in vsa merila so navedena le v razpisni dokumentaciji." Rok za oddajo ponudb so podaljšali še za teden dni, ponudbe zdaj pričakujejo do 21. junija do 10. ure, odpirali jih bodo pol ure pozneje.

(eP)

krško
sevnica

Pridružite se nam