Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
16.06.2022
11:19
Most čez Savo v Brestanici
Foto: arhiv ePosavje
Za zastave na brestaniškem mostu v Krškem še čakajo soglasje. Kaj pravi svetnik v pobudi in kaj mu odgovarjajo z Mestne občine Krško?

Zastave na brestaniškem mostu

KRŠKO Svetnik Anton Petrovič (SD) je na majski seji sveta Mestne občine Krško predlagal, da na na drogove javne razsvetljave od mostu čez Savo do bencinske črpalke Petrol v Brestanici namestijo nosilci za zastave, v skladu z odlokom pa ob določenih praznikih zastave tudi namestijo - tako kot drugod po občini.

Od Brestanice do črpalke na vsakem tretjem stebru

Z občine so svetniki odgovorili, da bodo na vsak tretji steber javne razsvetljave od pričetka Brestanice do Petrolove bencinske črpalke namestili nosilce za zastave ter kupili potrebno količino zastav, ki jih bodo ob praznikih tudi razobesili.

... če bo soglasje pozitivno

Nekaj več usklajevanj je potrebnih za postavitev zastav na mostu čez Savo. Kot pravijo Krčani, je namreč javna razsvetljava na mostu v upravljanju Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo. In zaradi tega dejstva bo potrebno najprej pridobiti njihovo soglasje. "Če bo soglasje pozitivno, bodo nosilci za zastave nameščeni tudi na mostu čez Savo proti Brestanici," dodajajo.

krško
brestanica

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja